Društvo

Crta: Institucije da reaguju

CRTA

dalje strepimo da li u senkama ima nekoga ko će da zaskoči i da li će neki poslanik, koristeći drugu priliku, napasti nekog drugog ili nekog od nas“, napomenuo je Nedeljkov. Prema njegovim rečima, adekvatan odgovor predsednika Srbije je da se uzdrži od izjava koje prave jaz i dele društvo.

Od predsednika stranke bi trebalo da dođe nalog poslanicima da rade svoj posao, sprovedu postupak kontrole zbog kršenja kodeksa i da institucije daju svoj odgovor da li su prekršeni kodeksi ponašanja poslanika ili nisu. Za početak to bi bio jedan od koraka, zaključio je Nedeljkov. U načelu je dobra stvar da predsednik izađe i pokuša da smiri situaciju, ali iz dosadašnjeg iskustva, ne mislimo da je to iskreno, rekla je za Glas Amerike Milica Vojinović iz KRIK. Rekla bih i da mi ne deluje apsolutno iskreno da predsednik govori o poslanicima i tabloidima kao o nečemu što apsolutno mimo njega funkcioniše.

Znamo da poslanici i tabloidi rade pod kapom vlasti, rade u tonu onoga što im vlast dozvoljava i nekako su produžena ruka, navela je Vojinović. „Institucije, ne samo Skupština, nego i tužilaštvo treba mnogo bolje da reaguju, odnosno neke za početak samo da reaguju“, kaže Milica Vojinović iz KRIK, koji se, zajedno sa novinarskim udruženjima, obratio Republičkom javnom tužilaštvu sa zahtevom da utvrdi da li je ta redakcija zaista povezana sa klanom Veljka Belivuka kao što navode tabloidi.

CRTA je takođe od Republičkog javnog tužilaštva tražila da ispita navode o umešanosti te organizacije u ubistvo predsednika i državni udar.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend