Društvo

Crveni krst Požarevac: Smanjen broj davalaca na akcijama davanja krvi, apel građanima da se odazovu

Od početka drugog talasa epidemije koronavirusa u Požarevcu je smanjen broj dobrovoljnih davalaca krvi.
Marko Veljković/Boom93

Saša Obradović, sekretar Crvenog krsta Požarevac za boom93 kaže da se zbog epidemije virusa osetio pad prikupljenih jedinica krvi na akcijama.

„ Na akcijama koje se organizuju u domu Crvenog krsta Požarevac imali smo u proseku između 60 i 70 davaoca, ali kako je krenuo drugi talas broj davanja je pao negde oko 50 jedinica krvi. Ovom prilikom upućujem apel našim sugrađanima da se odazovu akcijama dobrovoljnog davanja krvi i da ne dozvolimo da u vremenu pandemije da se našim sugrađanima koji se leče u klinikama ne budu otkazivane operacije zbog nedostaka krvi“  naglasio je Obradović.

Saša Obradović je naglasio da se ponovo na snazi procedure koje su bile za vreme prvog talasa epidemije. One podruzumevaju da u prostorijama, gde se daje krvi, ne mogu da budu četiri davaoca istovremeno uz nošenje zaštinih maski.

Akcije dobrovoljnog davanja krvi je u domu Crvenog krsta u Požarevcu svakog ponedeljka od 9 do 15 časova.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Marko Veljković

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend