Društvo

Da li će petlja Požarevac konačno biti otvorena u oba pravca do kraja godine?

Youtube screenshot

Youtube screenshot

Petlja Požarevac zatvorena je zbog radova koji se izvode na rehabilitaciji kolovoza mosta u okviru iste, a prema najavama Javnog preduzeća “Putevi Srbije” radovi bi trebalo da budu završeni 31. decembra.

Kako je za Boom93 nedavno rečeno iz ovog preduzeća, petlja Požarevac biće u funkciji u oba pravca do kraja godine tj. nakon privremenog završetka radova, i uklanjanja privremene saobraćajne signalizacije.

Nastavak radova, i ponovno postavljanje privremene saobraćajne signalizacije, očekuje se početkom nove građevinske sezone.

Radovi na mostu, u smeru Beograd – Niš, trenutno se izvode u voznoj i zaustavnoj saobraćajnoj traci, a saobraćaj se odvija preticajnom saobraćajnom trakom. Rampe Beograd – Požarevac i Požarevac – Niš ostaju zatvorene za saobraćaj zbog radova na rekonstrukcji mosta u petlji “Požarevac”. Radovi su obeleženi adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

JP “Putevi Srbije” apeluje na učesnike u saobraćaju da budu strpljivi, brzinu prilagode uslovima na putu i poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Podsetimo, od 4. novembra do 21. aprila 2022. godine, na delu državnog puta I B reda broj 14 i I B reda broj 33, u zoni petlje Požarevac, postavljena je privremena saobraćajna signalizacija, za umirivanje saobraćaja u zoni radova – zbog izvođenja radova na izgradnji brze saobraćajnice petlja Požarevac – Požarevac (obilaznica) – Veliko Gradište – Golubac.