Društvo

Da li Srebrno jezero dobija crkvu na vodi, prvu u svetu? (FOTO+VIDEO)

Lokacija buduće crkve na vodi, FOTO: M. Veljković/Boom93
Prema rečima Dragana Milića, predsednika opštine Veliko Gradište u narednom periodu u planu je izgradnja prve crkve na vodi na Srebrnom jezeru, još jednog gejzira i nekoliko platoa.

“To bi bila turističko-verska znamenitost na Srebrnom jezeru” kaže za Boom93 Milić i dodaje da prema njegovim informacijama ovakva crkva bila bi jedinstvena u svetu.

“Trenutno se čeka blagoslov episkopa Braničevske eparhije Vladike Ignatija, a crkva bi bila namenjena venčanjima, krštenjima i obilascima vernika”, kaže predsednik opštine.

Baner Boom93 Android aplikacija

U crkvu kapaciteta od 30 do 50 osoba trebalo bi da se ulazi sa nasipa, nalazila bi se na platou veličine okvirno 15m X 15m, dok bi sama crkva bila veličine 10m X 8m.

Dragan Milić, FOTO: M. Veljković/Boom93

“Ove godine planirano je da se na prostoru Srebrnog jezera izgradi i nekoliko novih platoa, a samo jezero da dobije još jedan gejzir” izjavio je Milić.

Podsetimo, najveći broj turista u Braničevskom okurgu tokom pandemijske 2020. godine prema podacima Republičkog zavoda za statistiku posetio je Veliko Gradište, koje je zabeležilo preko 118.000 noćenja od čega 99.4% stranaca i samo 0.6% domaćih turista.

Veliko Gradište je tako zabeležilo veći broj noćenja od banja kao što su Prolom, Koviljača, Vrdnik, ali i od planinskih mesta – Zlatar, Stara planina, Rudnik i Mokra gora.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi. Podrži Boom93

Avatar

Radoslav Momirović

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

%d bloggers like this:
Send this to a friend