Društvo

Da li ste u biračkom spisku?

Marko Veljković/Boom93/Arhivska fotografija
Gradska uprava grada Požarevca obaveštava građane da mogu da provere da li su upisani u birački spisak i da li su uneti podaci tačni.

Kako je u saopštenju navedeno, deo biračkog spiska biće stavljen na javni uvid u kancelariji broj 23 Gradske uprave Požarevac, u periodu od 7.30 do 15.30 časova.

Podatke u biračkom spisku građani mogu da izvrše i elektronskim putem na sajtu Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu unošenjem jedinstvenog matičnog broja građana, kao i slanjem SMS poruke sa ovim podatkom na broj objavljen u sredstvima javnog informisanja i internet stranici pomenutog ministarstva.

Zahtev za promenu u delu biračkog spiska može biti podnet (upis, brisanje, izmenu, dopunu ili ispravku) u kancelariji broj 23, do 31. decembra, kada se birački spisak zaključuje. Nakon zaključenja biračkog spiska, do 12. januara u 24 časa, Ministarstvo državne uprave će vršiti promene u biračkom spisku.

Takođe, građanima se ostavlja mogućnost da najkasnije do 26. decembra u 24 sata, u kancelariji 23 gradske uprave podnesu zahtev da se u birački spisak unese podatak da će na predstojećem republičkom referendumu, radi potvrđivanja akta o promeni Ustava Republike Srbije, glasati po mestu boravišta u zemlji.

Građani sa boravištem u inostranstvu mogu, preko diplomatsko-konzularnog predstavništva, da pošalju zahtev Gradskoj u pravi u Požarevcu za obaveštenje o podacima koji su za njih uneti u birački spisak.

Sve informacije se mogu dobiti na telefon 012/539-708.

 

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Neda Stojićević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend