Društvo

Da li su završeni radovi u ulici Moše Pijade?

Rekonstrukcija desne strane trotoara u delu ulice Moše Pijade, još uvek nije u potpunosti završena. Radovi su počeli nešto pre uskršnjih praznika.

Rok za izvođenje radova desne strane trotoara ulice Moše Pijade bio je 31 dan. Radovi nisu skroz završeni, ali je trotoar prohodan za pešake. Desna strana je popločana behaton pločama. Radove na rekonstrukciji radi grupa izvođača Transkop, Libra i D&N Speedex, a košta nešto više od 2,6 miliona dinara, bez PDV.

Inače trotoar, ispred tržnog centra “Novi dom” bio je u užasnom stanju i bilo je više pritužbi od strane građana.

FOTO: S.Lisac

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Sanja Lisac

Sanja Lisac

2 Komentara

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • Dok god nema table na gradilištima gde pišu rokovi, vrednost radova broj građevinske dozvole sve je u roku.

    • Problem je u tome što, po zakonu, kada se radi rekonstrukcija, kao u ovom slučaju, izvođač nije obavezan da postavi tablu. Samo kada se zida nešto novo. Tako da oni svi to veoma koriste i ostavljaju građane u zabludi. Probijanje rokova je samo deo problema, veći problem je kvalitet ugradnje navedenih behaton ploča. Firme koje izvode radove nemaju obučenu radnu snagu, pokušavaju da uštede na svemu i kupuju najjeftiniji ugradni materijal, ne stavljaju sve tamponske slojeve, ne tretiraju ih valjkom dovoljno…puno pogrešno urađenih stvari, i onda mi građani platimo loše radove koji će propasti neminovno za par godina. U takvoj konstalaciji, daleko je bolje rešenje asfalt, koji iole znaju da postavljaju. Behaton iz male privrede, koji se ugrađuje kod nas, je jako lošeg kvaliteta, krnji si, osipa. Pogledajte sve trotoare rađene u prethodnih par godina…ivičnjaci su tek posebno loši. Takođe, projekti se menjaju više puta tokom izvođenja radova, često nezakonito. Kod Novog Doma je napravljen užas od rešenja, nisu postavili ploče ispod terasa koje su vlasnici kafića postavljali pa to sve zajedno izgleda kao ruglo. Trafika na kraju tržnog centra, prema Dositejevoj je ostala da strči i tu se napravilo usko grlo gde će uvek biti gužva, a uz to, izgleda jadno. Sam tržni centar je krpio i doziđivao kako je ko hteo i stigao prethodnoh decenija, različitim materijalima, stilovima i tehnikama. Ukratko, ne liči ni na šta. Potez prema Svetosavskoj nisu dirali, ostao je beton. Čim se pređe ulica prema Matijeviću, primetne su na trotoaru deformacije jer su behaton ploče utonule u vidu kolotraga, jer neke firme (Sintelon) tu uporno penju kamione za istovar, iako imaju odmah pored parking mesto za to. Taj trotoar star je manje od godinu dana. Na šta će ličiti za deset godina? Taj posao je takođe radio Transkop iz Šapina.
      A vi kakote?

%d bloggers like this:
Send this to a friend