Društvo Kultura

Dačić: Ovog meseca Zakon o referendumu, u januaru gradjani odlučuju o izmeni Ustava

(BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/DS)
Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić najavio je danas da će parlament do kraja novembra usvojiti izmene Zakona o referendumu, kako bi se sredinom januara naredne godine sproveo referendum o promeni Ustava.

„Naš predlog je da to završimo do kraja saziva ove Skupštine. To znači da ćemo gledati da do kraja meseca donesemo Zakon o referendumu, kako bi smo doneli i akt o promeni Ustava, a nakon toga raspisali referendum za sredinu januara“, kazao je Dačić, u uvodu javnog slušanja na kome je predstavljen republički budžet za 2022. godinu.

On je naveo da ostaje da Skupština Srbije usvoji promenu niza zakona važnih za politički život države na osnovu dogovora sa predstavnicima opozicije kao što je Zakon o izboru narodnih poslanika.

„Promena Zakona o izboru narodnih poslanika je potrebna da se omogući ad hoc uvodjenje još nekih predstavnika opozicije za predstojeće izbore u Republičku izbornu komisiju, iako na to nemaju pravo, jer nisu u parlamentu“, naveo je Dačić.

Dodao je da će poslanici ponovo raspravljati i o izveštaju Evropske komisije o napretku Srbije u procesu pridruživana Evropskoj uniji.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend