Društvo

Danas nastavak medjustranačkog dijaloga bez evroparlamentaraca

Beograd, 9.07.2021. - Prvi sastanak u okviru dijaloga vlasti i opozicije o izbornim uslovima, uz posredovanje Evropskog parlamenta, poceo je danas u Palati Srbija na Novom Beogradu, uz ucesce evroparlamentaraca Tanje Fajon, Vladimira Bilcika i Knuta Flekenstajna. Sastanku, kojem predsedava predsednik Skupstine Srbije Ivica Dacic, prisustvuju predstavnici vlasti i opozicije. (BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/MO)
Novi sastanak Radne grupe za medjustranački dijalog bez posredovanja evroparlamentaraca biće održan danas u Skupštini Srbije, a prisustvovaće i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Na sastanku će učestvovati predstavnici Srpske radikalne stranke, Demokratske stranke Srbije, Pokreta obnove Kraljevine Srbije, pokreta Dveri, Dosta je bilo, Zavetnika i Zdrave Srbije.

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić ranije je rekao da je „napravljen presek kakve su sve predloge opozicione stranke dale“, i da će to biti tema današnjih razgovora.

Ocenio je da se samo uz realistične predloge mogu stvoriti uslovi da svi učestvuju na izborima.

„Očekujem da se narednih nedelja polako krene u dolazak do konkretnih dogovora i rešenja za neka otvorena pitanja koja bi mogla da budu u cilju poboljšanja izbornih uslova“, rekao je Dačić.

On je ranije ocenio da dijalog o unapredjenju izbornih uslova „mnogo bolje“ napreduje sa strankama koje ne žele posredovanje stranaca nego sa onim delom opozicije koji insistira na učešću predstavnika Evropskog parlamenta (EP).

Dačić je rekao da sa zahtevima dela opozicije koji želi učešće evroparlamentaraca u dijalogu nije upoznat, zato što su ih podneli Evropskom parlamentu i dogovor je da mu do 1. septembra Evropski parlament pošalje predlog teksta o kojem bi razgovarali 17. ili 18. septembra.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend