Društvo

Danas protest sindikata Geodetskog zavoda ispred Vlade i Predsedništva

pixabay/ilustracija
Sindikati Republičkog geodetskog zavoda (RGZ) protestovaće danas ispred Vlade i Predsedništva Srbije nezadovoljni zaštitom prava zaposlenih i poslovnim odlukama rukovodstva.

Oni će predati zahtev da njihove predstavnike prime predsednik Republike, premijerka i ministar gradjevinarstva Tomislav Momirović.

Jedinstvena organizacija sindikata, Sindikat Nezavisnost i Sindikat zaposlenih RGZ-ASNS dve godine ukazuju na „uništavanje“ RGZ i da Vlada i resorna ministarstva „ništa ne čine da to spreče“.

RGZ navodi da dva potpisana sporazuma s Vladom i garancije premijerke Ane Brnabić nisu dovoljna da se obezbedi zaštita jednog broja zaposlenih koji su 2019. godine učestvovali u štrajku.

„Ni brojne kritike javnosti pa i samog predsednika Aleksandra Vučića o problemima i korupciji u RGZ-u nisu dovoljan razlog da Vlada stavi na dnevni red situaciju i stanje u toj instituciji“, ukazali su sindikati.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend