Društvo Ekonomija

Danas prvi virtuelni Sajam zapošljavanja

Foto:NSZ
Na današnjem, prvom virtuelnom Sajmu zapošljavanja u Srbiji, 70 kompanija traži 2.800 radnika.

ajam traje od 10 do 16 časova, a zainteresovani mogu da se uključe uz registraciju na www.nsz-sajamzaposljavanja.rs.

Darija Kisić Tepavčević, ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, rekla je na otvaranju da je Sajam primer inovativnog pristupa zapošljavanju, a mogu da se uključe i nezaposleni koji nisu na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ).

Njen kabinet je preneo da je ministarka kompanijama poželela uspeh u nalaženju odgovarajućih kandidata, a nezaposlenima da nadju odgovarajućeg poslodavca i posao, i da je za organizovanje Sajma zahvalila predstavnicima Ambasade Nemačke i Nemačke razvojne saradnje i NSZ.

Rekla je da je cilj da u Srbiji bude još više poslodavaca i da se što veći broj gradjana zaposli kvalitetno i održivo.

Navela je da je NSZ 2. aprila raspisala javne pozive i konkurse za realizaciju mera aktivne politike zapošljavanja ove godine, a da su u februaru i martu usvojeni Strategija zapošljavanja 2021-2026. i prateći Akcioni plan za period od 2021 do 2023. godine.

Ta dva dokumenta, kako je istakla, daju jasne smernice razvoja politike zapošljavanja, radi povećanja stope zaposlenosti na principu kvalitetnog, održivog i dostojanstvenog rada.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

%d bloggers like this:
Send this to a friend