Društvo

Demolirano još jedno igralište u gradu

FOTO:Boom93/N.Stojićević
Na dečijem igralištu u Sunčanom parku, koje se nalazi između Pošte i Centra za kulturu uništene su sprave, ali i skinuta ograda. Stanje na igralištu je takvo da roditelji ne bi trebalo da dovode decu, jer je nebezbedno.

Oštećeni rekviziti na igralištima nisu retka pojava. Svakodnevno se nešto polomi, izvali, a to, kako primećuju građani, uglavnom rade deca starijeg uzrasta, odnosno tinejdžeri koji uništavaju mobilijar na mestima gde se igraju mališani. Uništene sprave predstavljaju opasnost za decu.

Rukovodilac odeljenja za komunalne delatnosti i energetiku, Ivana Perišićkaže za Boom93 kaže da je igralište demolirano u ponedeljak.

„Poskidane su ograde, a kapijice su bile okačene po drveću. Igralište je kompletno ispisano grafitima, polomili su sprave na kojima su se deca klatila na federima, a za to je bila potrebna velika sila i više njih da bi se to polomilo. Igralište je potpuno demolirano“, navela je Perišić.

FOTO:Boom93/N.Stojićević

Dodaje da je ovo odeljenje dalo naloge za popravku i da tek mora da se utvrdi da li će biti moguće da se grafiti uklone ili da se igralište kompletno iznova ofarba.

„Ovo je zaista uzelo maha, skoro je igralište u Nemanjinoj ulici takođe bilo demolirano. Tada su polomljene i klupe. Neko se baš potrudio da demolira igrališta i to je postalo zaista ozbiljno. Ranije su lomili stara i igrališta na periferiji koja su bila dotrajala. Sada igrališta ne mogu da opstanu duže od mesec dana.

FOTO:Boom93/N.Stojićević

Demoliranje snimljeno video nadzorom

Trenutno nijedno igralište nema video nadzor, osim ovog koje je demolirano.

Video nadzor je postavljen na igralištu između Pošte i Centra za kulturu, a kako je za Boom93 potvrđeno povezan je sa kamerama Javnog preduzeća „Parking servis“.

„Demoliranje je snimljeno kamerama, a slučaj će odmah ujutru biti prijavljen policiji“, potvrđeno je za Boom93 iz Odeljenja za komunalne delatnosti i energetiku.

FOTO:Boom93/N.Stojićević

Podsetimo, igralište u Sunčanom parku je renovirano u okviru rekonstrukcije ovog parka krajem prošle godine. Tada je skinuta stara gumena podloga i postavljena nova, a sve sprave na igralištu su uklonjene i zamenjene novim. Igralište je tada i ograđeno.

„Kao dobar primer je igralište u Knićaninovoj na kome nismo imali intervencije jer je ograđeno i postavljena je kapija koja se zatvara u 22h i građani redovno intervenišu kada se okupe stariji tinejdžeri koji galame i neprimereno se ponašaju“, zaključila je ona.

FOTO:Boom93/N.Stojićević

Održavanje, obnova i sanacija igrališta obavlja se kroz redovno godišnje održavanje. Nadzorni organ sprovodi redovan nadzor i obilazak igrališta i tom prilikom se izdaju nalozi za popravku svih oštećenja. Dečja igrališta u Požarevcu održava uslužna radnja “Libra” iz Salakovca, koja je ove godine zadužena za popravke, održavanje i zamenu oštećenih mobilijara, kao i opreme.

Nedavno je za Boom 93, Radomir Đorđević iz ovog preduzeća rekao da u obilasku igrališta skoro svakodnevno nailaze na uništene rekvizite i mobilijare. Sprave koje su predviđene za malu decu koriste tinejdžeri koji se iživljavaju na dečijim rekvizitima. Sedne njih nekoliko na ljuljašku i ostale sprave i vrlo brzo ih unište. Đorđević rešenje vidi u postavljanju video nadzora.

FOTO:Boom93/N.Stojićević

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Neda Stojićević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend