Društvo

Deo poštara u Srbiji u štrajku: U Požarevcu bez obustave rada, pošiljke se redovno isporučuju

FOTO: Boom93 / R.M.
Stefan Mitrović iz sindikata Sloga izjavio je za N1 da je deo nezadovoljnih radnika Pošte Srbije u desetak gradova u obustavi rada, koju su najavili prošle nedelje na protestu ispred Takovske.

On kaže da to znači da su zaposleni poštari i dostavljači Post express-a u štrajku na svojim radnim mestima, ali da ne obavljaju svoje radne zadatke.

Danas, u jednoj od Facebook grupa, pojavila se informacija da je Pošta 12000 „stala“ i da su u štrajku rukovodioci, zaposleni na šalterima i u Post express dostavi. Međutim, posle par sati objava je obrisana sa društvenih mreža.

Facebook screenshot

Kako Boom93 nezvanično saznaje u požarevačkoj Pošti obustave rada zaposlenih nema, šalteri svih Pošta na teritoriji grada rade normalno, a paketi Post express-a se redovno isporučuju.

Koji su razlozi štrajka dela zaposlenih u Pošti Srbije?

Stefan Mitrović iz sindikata Sloga kaže da su obustavu rada najavili prošle nedelje na protestu ispred Takovske.

„Dali smo sedam dana rukovodstvu na osnovu našeg zahteva 23. februara, nismo dobili odgovor ni povratnu informaciju, očigledno da nas ne shvataju ozbiljno, danas smo došli u situaciju da imamo obustavu rada u nekoliko gradova“, kaže Mitrović za N1.

„Mi smo danas na svojim radnim mestima, dostojanstveno se borimo za bolji položaj zaposlenih u pošti, na poslu smo da iskažemo svoje nezadovoljstvo na jedan dostojanstven način, miran. Videli smo prošle nedelje da od skupljanja na ulici nema koristi“, kaže on.

„Što se tiče poštara i dostavljača PostExpressa koji su u štrajku, to znači da ne dostavljaju pošiljke. Možda u desetak gradova i mesta u Srbiji, precizan podatak o broju zapolsenih u štrajku nemam. Zadovoljne su očigledno sve ostale koleginice i kolege koje rade i koje ne nalaze za shofno da izraze nezadovljstvo, a velika većina je nezadovoljna, što se vidi u svakodnevnom radu. Ko hoće da radi može, ne sprečavamo ga, nigde u zakonu ne piše da ovo sme, a ne piše ni da ne sme, to je model koji smo već probali u 2019. godini“, kaže on.

Ističe da već postoje pritisci.

„Dolaze predstavnici poslovodstva, najčešće šefovi službi, kontrolori, upravnici, pričaju da je nezakonito, da smo u manjini, jesmo, ali uvek su pravednici u manjini. Nisu direktno pretili otkazom, ali svašta može da se očekuje“, kaže on.

Naglašava da će obustava trajati sve dok im se ne obrati „neko iz poslovodstva ko je legitiman da pregovara“.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend