Društvo

Detaljno praznično radno vreme zdravstvenih ustanova, prodavnica, apoteka i Pošte

Foto: Boom93
Tokom novogodišnjih praznika, 1. i 2. januara, i na Božić, 7. januara, pošte u Požarevcu neće raditi, saopštila je danas Pošta Srbije. Kada je reč o trgovinama, neradni dani za većinu prodavnica biće 1. i 7. januar, dok će 31. decembra i 6. januara raditi skraćeno radno vreme.

U subotu 1. januara, nedelju 2. i u petak 7. januara, Glavna pošta u Požarevcu neće raditi, kao ni ostale pošte u gradu.

Baner Boom93 Android aplikacijaU ponedeljak 3. januara radiće 54 dežurne pošte u celoj Srbiji. Požarevačka Glavna pošta radiće od 8 do 15 časova.

U petak 31. decembra i u četvrtak 6. januara, pošte sa celodnevnim radnim vremenom radiće skraćeno – do 17 časova, a 27 pošta u Srbiji, čiji je spiska objavljen na sajtu Pošte Srbije, radiće do 18 časova. Pošta u Požarevcu radiće skraćeno do 18 časova.

Radno vreme trgovina

Maxi, Idea, Roda, Lidl

U petak, 31. decembra radnje Maxi, radiće skraćeno, do 18 časova, saopšteno je iz trgovinske kuće Delez Srbija. U subotu, 1. januara prodavnice će biti zatvorene, dok će u nedelju, 2. decembra sve prodavnice imati redovno radno vreme. Na Badnje veče, 6. januara, prodavnice će raditi skraćeno, do 18h časova, dok će Božić, 7. januar, biti neradan dan za sve Maxi radnje.

Većina Idea i Roda prodavnica će 31. decembra i 6. januara raditi skraćeno do 18 časova, neradni dani za većinu prodavnica, uključujući i Idea online prodavnicu, biće 1. i 7. januar, dok će od 2. do 6. januara važiti redovno radno vreme, navode u trgovinskom lancu Mercator-S.

Prodavnice trgovinskog lanca Lidl ne rade 1. i 7. januara, dok uoči dočeka Nove godine i na Badnji dan – 31. decembra i 6. januara – rade skraćeno radno vreme, do 18 časova. Kako stoji na sajtu ove trgovinske kuće, 2. i 3. januara Lidl prodavnice rade redovno radno vreme.

Stop shop Požarevac

Prodavnice u okviru Stop shop-a u Požarevcu 31. decembra i 6. januara radiće skraćeno do 18 časova, dok 1. i 7. januara neće raditi.

Apotekarska ustanova Požarevac

Centralna apoteka u Požarevcu radiće tokom svih dana praznika, uključujući novogodišnje i božićne praznike kada će ova apoteka dežurati.

3. januara radiće sve gradske i sve apoteke u ostalim opštinama u okrugu koje pripadaju Apotekarskoj ustanovi od 8 do 14 časova.

Kovid ambulanta

Kovid ambulanta Doma zdravlja Požarevac tokom praznika radiće u izmenjenom režimu. 1.,2. I 3. januara, kovid ambulanta će raditi skraćeno od 7 do 19 časova, dok će 7. januara lekari u ambulanti pacijente primate od 7 do 14 časova.

Punktovi za vakcinaciju neće raditi 1., 2. i 7. januara,  a građani će vakcinu od 8 do 15 časova moći da prime 31. decembra, 3. I 6. januara.

Zavod za javno zdravlje, testiranje

Zavod za javno zdravlje Požarevac testiranje na COVID-19 ( PCR I antigenski test) obavljati:

03.01.2022. u terminu od 8-10h u kontejneru u dvorištu ZZJZ Požarevac.

1, 2. i 7. januara, 2022.godine neće biti testiranja, kao ni prijema uzoraka za RT PCR na SARS-COV-2 iz ostalih zdravstvenih ustanova.

Pijace

Prema podacima JKP “Komunalne službe”, sve zelene pijace u gradu neće raditi samo 1. januara, dok će svi ostali dani praznika pijace biti otvorene, uključujući i 7. januara.

Parkiranje u gradu

Za vreme predstojećih praznika, parking se neće naplaćivati 1,2, 3. i 7. Januara, saopšteno je iz JKP “Parking servis”.

Šalteri u upravnoj zgradi „Parking servisa“ radiće skraćeno 31. decembra i 6. januara do 14h.

 

 

 

 

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Neda Stojićević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend