Društvo

Đerlek: Uvesti strože kontrole, mere kršene na svakom koraku

(BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/MO)
Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek ocenio je danas da u Srbiji pod hitno mora da se menja kontrola sprovođenja mera za suzbijanje korona virusa.

Đerlek je ukazao na to da su juče kršene epidemiološke mere na svakom koraku i u svakom gradu – u parkovima, na šetalištima…

„Možemo mi donositi kakve god hoćemo mere, ali ako nema dobre kontrole, onda nam to ništa ne vredi. Puna šetališta su isto kao da na Marakanu pustite 50.000 navijača. To smo juče imali na Adi Ciganliji“, rekao je Đerlek za TV Pink.

Naglasio je da „ovu bitku možemo da dobijemo samo zajednički i uz poštovanje epidemioloških mera“ i dodao da Krizni štab može donositi još strože mere, ali je mnogo važnije to koliko se one poštuju.

„Zdravstveni sistem trpi ogroman pritisak u poslednjih dva-tri meseca i ne mogu da kažem da je pitanje dana koliko ćemo izdržati, ali mogu da kažem da je situacija izuzetno ozbiljna i da nam u ovom trenutku treba velika solidarnost“, kaže Đerlek.

Dodaje da mere daju rezultate u smislu da nema akutnog, kontinuiranog skoka, već su brojevi novozaraženih sve vreme „zakucani“ visoko i da se dnevno beleži po 5.000 novih slučajeva, od kojih mnogi zahtevaju hospitalizaciju, pa su bolnice prepune.

Masovna imunizacija je, kaže, najjače oružje koje može da nam pomogne u borbi protiv virusa.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

 • Alo,“ekspert“ mere su samo preporuka,nikako obaveza! Ne može se „upravljati“ „pandemijom“ zakonskim „uredbama“!?
  Tebi „doktore“ očigledno nije poznat IHR (međunarodna zdravstvena pravila),znači,bežalo se sa predavanja i vežbi na taksi,o nije to dobro „stručnjaku“!
  Ti si „stručnjaku“ nebitan lik u celoj situaciji,jer nemaš nikakva zakonska i ustavna ovlašćenja,nemoj onda više da troluješ!
  Nego knjigu u šake,pa da naučiš ono što nisi naučio na faksu,znači sve zarazne i karantinske bolesti se već decenijama leče prirodnim humanim leukocitnim interferonom alfa 2b I gamaglobulinom! Takođe da naučiš da preventivno uzimaju prirodnog humanog leukocitnog interferona alfa 2b sprečava zaražavanje i oboljevanja medicinskog osoblja i građana!
  Da si želeo da se stvarno edukuješ iz oblasti medicine,onda bi znao da Solarni vetar ima profilaktičko i terapeutsko dejstvo na ljude,doduše moraš da naučiš koja vrsta i intenzitet Solarnog vetra,ta predavanja se održavaju na konferencijama u Briselu,Londonu,Madridu,Parizu,itd.
  Ali izgleda da je tebi najbitnije da radiš u interesu Patokratije na vlasti,a protiv naroda! Sramite se „ekspertu“!!!

%d bloggers like this:
Send this to a friend