Društvo

Đorđević: Sva igrališta pod hitno treba da dobiju video nadzor (FOTO)

Foto: S.Lisac
Polomljene ljuljaške i izvaljene rekvizite zatekli su građani na igralištu kod autobuske stanice. Igrališta su uglavnom na meti dece starijeg uzrasta, odnosno tinejdžera koji uništavaju mobilijar na mestima gde se igraju mališani. Tako uništene sprave  predstavljaju opasnost za decu.

Dečja igrališta u Požarevcu održava uslužna radnja “Libra” iz Salakovca. Ovo preduzeće zaduženo je za popravke, održavanje i zamenu oštećenih mobilijara, kao i opreme.

Kako nam je rekao Radomir Đorđević iz ovog preduzeća, danas su dobili nalog za demontažu dve ljuljaške sa igrališta kod autobuske stanice. Ljuljaške su demontirane i uklonjene.

“Čim smo dobili nalog, neispravne ljuljaške smo uklonili i naručili nove koje ćemo postaviti nakon praznika odnosno za pet do šest dana”, rekao je Đorđević.

Đorđević kaže da rekvizite sa igrališta uglavnom uništavaju tinejdžeri, od njih igrališta ne mogu da se sačuvaju. Rešenje vidi u postavljanju video nadzora na svim dečijim igralištima u gradu.

Sva igrališta pod hitno treba da dobiju video nadzor. Sprave koje su predviđene za malu decu koriste tinejdžeri koji se iživljavaju na dečijim rekvizitima. Sedne njih nekoliko na ljuljašku i ostale sprave  i vrlo brzo ih unište”.

Najavljen je video nadzor na igralištu između pošte i Centra za kulturu Požarevac. Ranije je za Boom 93 Vladimir Petrović, član gradskog veća zaduženog za komunalnu infrastrukturu, rekao da će video nadzor biti povezan direktno na gradsku upravu, odakle će obezbeđenje nadgledati igralište i po potrebi, ukoliko primeti neko nedolično ponašanje, prijaviti policiji. Međutim, video nadzor još uvek nije aktivan.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Sanja Lisac

Sanja Lisac

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • Nisu dovoljne samo kamere, potrebno je i da neko gleda u njih, potrebno je da postoje pozornici po ulicama koji će reagovati. Potrebno je da komunalna policija shvati da plate primaju od izdvajanja nas, građana, i da se pojavi na ulici. Takođe, nije samo to problem, problem je i kvalitet opreme i mobilijara koji se koristi. Na primer, kako je moguće da se kod sklapanja mobilijara, koji je predviđen da stoji naporlju, koriste gvozdeni šrafovi, koji zarđaju na kiši i snegu? E, kod nas i toga ima. Kvalitet je generalno loš, pripremne radnje za postavljanje mobilijara loše izvedene, sama montaža loša i naravno da će sve da se slomi.

%d bloggers like this:
Send this to a friend