Društvo

Do 2026. gotova digitalizacija zdravstva: Do bolovanja elektronskim putem

Mihailo Jovanović. Foto: Youtube screenshot / UNDPSerbia
Direktor Kancelarije za IT i eUpravu Mihailo Jovanović kazao je da je za period 2022 - 2026. godine planirana potpuna digitalizacija zdravstvenog sistema.

„Građani više ne treba da budu kuriri koji će svoja uverenja nositi od šaltera do šaltera, već će sve biti elektronski“, kazao je Jovanović za RTS.

Kao primer, naveo je da za bolovanje neće biti potrebno nabavljati doznake i nositi papire na posao, već će postojati „elektronsko bolovanje“.

„Građani neće morati iznova da se evidentiraju, ako se budu selili, neće morati da nose svoje papire iz jednog grada u drugi, već će doktor imati sve podatke u elektronskom kartonu“, kazao je Jovanović.

Takođe je rekao da su prošle godine roditelji prvi put elektronskim putem prijavljivali decu u predškolske ustanove.

„Roditelji su isključivo elektronskim putem prijavljivali decu u predškolske ustanove i potrebno je samo da roditelji imaju profil na sajtu eUprave“, objasnio je Jovanović.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend