Društvo

U Braničevskom okrugu do sada 10 slučajeva groznice Zapadnog Nila

ilustracija/pixabay
U Srbiji su ove godine rеgistrоvаnа 202 pоtvrđеnа slučаја оbоlеvаnjа оd grоznicе Zаpаdnоg Nilа u humаnој pоpulаciјi. U Braničevskom okrugu do sada su registrovano 10 slučajeva ovog virusa.

Naviše ih je prijavljeno na teritorije Beograda – 85, a zatim sledi Šumadijski okrug sa 29, Južnobanatski okrug sa 21 i Južnobački okrug sa 16 obolelih.

Po jedan slučaj je prijavljen sa područja Moravičkog, Zlatiborskog i Rasinskog kruga a po dva sa teritorije Mačvanskog i Severnobanatskog kruga.

Batut je na svom sajtu naveo i da su u Pomoravskom i Кolubarskom okrugu prijavljena po četiri a Podunavskom okrugu šest obolelih.

Na području Srednjebanatskog okruga prijavljeno je sedam, Braničevskog 10, a Sremskog okruga 13 obolelih od virusa Zapadnog Nila.

Od osam smrtnih ishoda u ovogodišnoj sezoni, koji se mogu dovesti u vezu sa tim oboljenjem, po dva su registrovana na teritoriji Srednjebanatskog okruga i Beograda i po jedan na području Južnobačkog, Šumadijskog, Mačvanskog i Pomoravskog okruga.

Groznica Zapadnog Nila je sezonsko oboljenje, odnosno oboljenje koje je najviše zastupljeno u periodu najveće aktivnosti komaraca.

Sezona transmisije tog virusa u Srbiji uobičajeno traje od juna do novembra.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Neda Stojićević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend