Društvo

Doček Nove 2022. u centru: Koncerti, kuvano vino, vatromet

Foto; Boom 93

Foto; Boom 93

Tradicionalni doček Nove 2022. godine biće održan na Trgu oslobođenja u organizaciji Turističke organizacije Grada Požarevca.

Direktor Turističke organizacije, Vasilije Baldić potvrdio je za Boom 93 da će biti dočeka u centru grada. Potpisan je ugovor sa bendom “Neverne bebe” koji će 31. decembra održati koncert oko 23 sata. Baldić tvdi da je ovaj koncert besplatan, odnosno da su ga platili sponzori.

Novogodišnja noć na trgu počinje u 21h,  nastupom predgrupe “Voodoo child” iz Požarevca, a zatim i požarevačko-kostolačkog benda  “Nemir i strast”. Nakon koncerta Nevernih beba, sledi tradicionalni vatromet.

Građani će na trgu moći da piju kuvanu rakiju, vino i čaj.

Dok se pojedini epidemiolozi, među kojima i oni iz vladinog Kriznog štaba, protive masovnim okupljanjima, ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da se postojeće mere neće pooštravati.

To znači da će važiti kovid propusnice i oni koji idu u lokale moraće da budu vakcinisani ili da imaju negativan test, rekao je Lončar.

Kada je reč o proslavama na otvorenom, rekao je da će te večeri biti pojačane kontrole, ali da bi organizatori trebalo da preuzmu odgovornost i da urade svoj deo posla.

Foto: Boom 93