Društvo

Dodeljen ugovor za zimsko održavanje ulica

Foto:Boom93/MMV

Foto:Boom93/MMV

Ugovor za zimsko održavanje ulica, saobraćajnica lokalnih i nekategorisanih puteva i drugih javnih površina u Požarevcu i Kostolcu dodeljen je Preduzeću za puteve iz Požarevca i preduzeću „Neimar put“ iz Salakovca.  

Ugovor za zimsko održavanje ulica u Požarevcu dodeljen je Preduzeću za puteve Požarevac u vrednosti od oko 30,8 miliona dinara sa PDV-om.

Ulice na teritoriji Kostolca ove zime održavaće preduzeće ,,Neimar put” iz Salakovca, a vrednost ugovora je nešto više od 15 miliona dinara sa PDV-om.

Podsetimo, pravilnikom o radovima na redovnom održavanju javnih puteva predviđeni su radovi i aktivnosti u zimskom periodu neophodni za obezbeđenje prohodnosti i bezbednosti saobraćaja na putevima.

Održavanje puteva u zimskom periodu, sprečavanje pojave poledice i uklanjanje snega, je veoma delikatan, skup i odgovoran posao koji podrazumeva angažovanje velikih resursa: materijala, radne snage, specijalizovane opreme, građevinske mehanizacije i smeštajnih kapaciteta. Racionalno ponašanje upravljača putevima, izvođača radova kao i državnih organa je neophodno. Izdaci mogu biti veliki i kada nema intezivnih snežnih padavina, navodi se u pravilniku o radovima na redovnom održavanju javnih puteva, .