Društvo

Dodelom opštinskih nagrada i povelje obeležen Dan opštine Veliko Gradište

FOTO: www.facebook.com/sasa.pavlovic.pozarevac

FOTO: www.facebook.com/sasa.pavlovic.pozarevac

U velikoj sali Srednje škole “Miloje Vasić“ opština Veliko Gradište obeležila je svoj dan u prisustvu brojnih zvanica – saradnika iz opštine i regiona kao i prijateljskih opština susedne Rumunije.

Dodeljene su opštinske nagrade i povelja pojedincima, udruženjima i institucijama kao poseban vid javnog priznanja za postignute rezultate i dostignuća u svim oblastima od značaja za unapređenje, razvoj i afirmaciju opštine.

Ovom prilikom, čelni ljudi lokalne samouprave predstavili su njen rad u proteklom periodu, od ulaganja u zdravstvo, preko programa podrške po meri poljoprivrednika, do turizma, kulture i sporta.

Predsednik opštine, Dragan Milić, istakao je koliko je bitno dobre rezultate i prakse promovisati i činiti ih dostupnim javnosti.

„Svake godine dokazujemo da je Veliko Gradište opština svih njenih građana,  svakodnevno radimo na tome da život naših građana bude bolji, a naše mesto lepše i uređenije. Imamo čime da se ponosimo, jer Gradište ima dušu i mi to treba da gajimo i razvijamo. Kroz redovno izmirivanje svojih poreskih obaveza, građani imaju pravo, ali i obavezu da se uključuju i odlučuju o trošenju budžetskih sredstava“, naveo je Milić.

Opštinske nagrade u iznosu od 30.000 dinara dobilo je 14 pojedinaca i organizacija, dok je povelja opštine Veliko Gradište uručena Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Takođe, rukovodstvo opštine je ugostilo saradnike i goste uz novi promotivni film opštine Veliko Gradište i muzički program.