Društvo

Doktor Milovan Bojić ovogodišnji počasni vitez Ljubičeva

FOTO: Boom93
Za ovogodišnjeg počasnog viteza Ljubičeva proglašen je profesor doktor Milovan Bojić.

Sablju. plašt i plaketu Bojiću je uručio gradonačelnik tokom manifestacije koja je juče održana na Gradskom hipodromu.

Dobitnik ovog priznanja, Bojić je naveo da je počastvovan uručenjem ovog priznanja.

„Priznanje prihvatam kao deo ne samo sopstvenog rada nego tima lekara, medicinskih sestara i tehničara na Institutu za kardiovaskularne bolesti „Dedinje“ koja je odavno srpski brend i jedna od najpoznatijih i najuvaženijih klinika Evrope i sveta. U centru svih naših zbivanja je pacijent i brigom za njega potvrđujemo da smo profesiju pravilno odabrali i da je stalno usavršavamo. Svako priznanje meni je podstrek i nadahnuće za novo pregnuće, tako je bilo do sada i biće ubuduće“, istakao je Bojić.

Ko je Milovan Bojić, ovogodišnji počasni vitez?

Profesor dr Milovan Bojić je rođen u Kolašinu, gde je završio osnovnu školu i gimnaziju sa odličnim uspehom. Pohađao je studije na Medicinskom fakultetu u Beogradu gde je diplomirao, magistrirao, specijalizirao i doktorirao. Od 1993. godine zaposlen je na tadašnjoj Klinici za kardiovaskularne bolesti „Dedinje“, sadašnjem Institutu za kardiovaskularne bolesti „Dedinje“.

Tokom svog trodecenijskog rada permanentno se usavršavao i izrastao u izvrsnog stručnjaka u oblasti kardiologije. Uveo je nove metode u kardiovaskularnu medicinu naše zemlje, između ostalih transplantaciju srca i jetre, ugradnju parcijalnog i totalnog veštačkog srca. Pod njegovim rukovodstvom, Institut za kardiovaskularne bolesti „Dedinje“ je po broju operacija na otvorenom srcu u 2019. postao prvi centar u Evropi.

Podsetimo, priznanje „Počasnog viteza“ ranijih godina su dobili i Novak Đoković, Velimir Stjepanović i Milorad Čavić od poznatih srpskih sportista, a dodeljeno je i Arno Gujon. Prošle godine je Požarevac imao tri počasna viteza. Tada je ova titula dodeljena Marini Maljković, selektoru ženske košarkaške reprezentacije, Dejanu Saviću, selektoru vaterpolo reprezentacije Srbije i Živoradu Đuriću, humanisti.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Neda Stojićević

2 Komentara

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

%d bloggers like this:
Send this to a friend