Društvo

Godinu dana kasnije: Kupuju nameštaj za Dom učenika

Foto: Boom93/M. Veljković

Foto: Boom93/M. Veljković

Skoro godinu dana nakon što je ministar, Branko Ružić otvorio prošireni objekat Doma učenika Poljoprivredne škole “Sonja Marinković” u Požarevcu, Ministarstvo prosvete raspisalo je javnu nabavku za opremanje ovog dograđenog objekta. Procenjena vrednost nabavke je blizu  9.950.000,00 dinara bez PDV-a.

Ministarstvo prosvete raspisalo je javnu nabavku za opremanje Doma učenika srednje poljoprivredne škole “Sonja Marinković”, u okviru projekta “Obrazovanje za socijalnu inkluziju”. Između ostalog, potrebno je 35 garderobera, 12 cipelarnika, 34 noćnih stočića, 35 radnih stolova, mini kuhinja, 13 staklenih vitrina u čitaonici za vaspitača i šefa kuhinje, 41 radni sto u čitaonici, 35 kreveta, 26 polica za klub učenika, 88 stolica za čitaonicu i za sobe vaspitača i šefa kuhinje…

Kako je ranije rečeno dogradnjom objekta Doma učenika poljoprivredne škole “Sonja Marinković” dobilo se  ukupno 2.200 kvadrata, sa 11 soba. Rekonstrukcijom i dogradnjom je povećan kapacitet sa još 44 kreveta.

Dom je dobio recepciju i savremenu kuhinju, kao i zajedničke prostorije. U okviru objekta proširen je restoran, kuhinja, dograđene su prostorije, radionica za preradu mesa i mleka.

U donjem delu objekta jee klub za učenike, konfrencijska sala, prostorija za zajedničke aktivnosti učenika, kao i kancelarija za dežurnog vaspitač. ,Vrednost radova na adaptaciji i dogradnji objekta Doma učenika iznosila je oko 930.000 evra, odnosno nešto više od 110 miliona dinara.