Društvo

Dositej: Od danas bez mobilnih telefona tokom nastave

Foto:Boom93/R.Momirović
U Osnovnoj školi “Dositej Obradović”, na inicijativu Saveta roditelja škole prošle sedmice doneta je odluka da se od danas telefoni učenika starijih razreda odlažu u ormare koji će biti pod ključem.

Prvi dan je protekao uspešno, ali mnogo lakše za mlađe nego starije osnovce kaže za Telegraf direktorka Ivana Joksimović.

„Sve je krenulo odlično! Deca su ujutru, po dolasku u školu, predala mobilne telefone, oni su zaključani u njihovim ormarićima i dobiće ih kad krenu kući. Možda je svega jedan odsto roditelja imao poneki negativan komentar, ali ostali su odlično reagovali“ kaže Joksimovićeva.

“Ovo je ideja koja će se u narednom period primenjivati, kako bismo videli da li ovakav način odlaganja mobilnih telefona može da zaživi. Tako da ćemo videti kako će se pokazati. Korišćenje telefona tokom boravka učenika u školi neće biti omogućeno. Naravno na putu ka školi I ka kući učenici mogu da koriste telephone pre svega kako bi bili u kontaktu sa roditeljima”, rekla je nedavno za Boom93 direktorka škole.

„Moramo da ih naučimo da više razgovaraju i da se više druže. Teže će biti sa starijim osnovcima koji su više navikli na telefone. Zato planiramo da uvedemo kutak za učenike i da u školu vratimo neke društvene igre.“ zključuje Joksimovićeva

Procedura će inače biti takva da će nastavnik koji ima prvi čas u odeljenju starijih razreda, biti u obavezi da zaključava telefone i ključ odlaže u zbornicu. Onaj nastavnik koji ima poslednji čas u odeljenju starijih razreda posle časa će otključavati ormar i učenici će uzeti svoje telefone. Što se tiče mlađih razreda, učitelji će odlagati u svojim učionicama telefone u ormare ili kutije.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Radoslav Momirović

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend