Društvo

Dr Ivan Rajičić: U Kučevu je situacija i dalje teška, ali stabilna

Situacija sa korona virusom je od prošle nedelje  na teritoriji opštine Kučevo mnogo ozbiljnija nego u prvom talasu epidemije a virus je ušao u Ustanovu za odrasle i starije “Kučevo”.  Prošle srede testirano je 125 korisnika od kojih je 66 bilo pozitivno na virus SARS-Cov2. U Domu zdravlja Kučevo juče je urađeno 29 antigen testova: bilo je 10  negativnih i 19 pozitivnih rezultata. Novozaraženi su iz Duboke, Voluje, Kaone. Kučeva, Neresnice i Mišljenovca.
Kučevo
Foto/B.K. Kučevo

Po rečima predsednika ove opštine i komadanta Štaba za vanredne situacije dr Ivana Rajičića situacija je i dalje teška, ali stabilna za sada. Prati se stanje kako u Domu za stare tako i u celoj opštini.

Situacija u Ustanovi za odrasle i starije „Kučevo“ je i dalje ozbiljna ali pod kontrolom. Od prošle srede od kada je u ovoj Ustanovi registrovan prvi slučaj Kovida, svi korisnici su i testirani a od  125 korisnika njih 66 je bilo pozitivno na testu. Po rečima predsednika Opštine Kučevo, odmah su u ovoj Ustanovi odvojili pozitivne od negativnih, fizički odvojili Crvenu i Zelenu zonu tako da nema mešanja korisnika.

Protekla  noć je prošla mirno, ni jedan pacijent nije imao temperaturu, nije niko preminuo. Imamo četiri ili pet pacijenata koji imaju pneumoniju i koriste adekvatnu terapiju i za sada su u stabilnom zdravstvenom stanju, dva lekara ih obilazi svakodnevno i medicinsko osoblje je tu, a  od 66 korisnika koji su pozitivni neki su imali blaže i minimalne simptome, neki samo mučninu i povraćanje, a dobra većina njih nije imala nikakve simptome,  a 15 njih je imalo teže simptome a 4 korisnika iz ove ustanove preminula u poslednjih 9 dana. To su inače bili hronični bolesnici koji su imali druge pridružene bolesti.”-rekao je u izjavi za Boom93, predsednik Opštine Kučevo, dr Ivan Rajičić.

Rajičić je dodao da je sada na teritoriji cele opštine situacija stabilna, u osnovnoj školi nema zaraženih trenutno u srednjoj školi je pre tri, četiri nedelje bilo par učenica pozitivno ali sada je situacija stabilna nema novih.

Opština Kučevo
Foto/B.K. opština Kučevo

U vrtiću su tri vaspitačice bile pozitivne, vrtić radi ali dece gotovo i da nema uglavnom ih roditelji sada ne dovode. U seoskim naseljima svi  su izašli iz karantinskih mera, ali pojavljuju se novi slučajevi u Dubokoj, Voluji, Kaoni i Mišljenovcu, Neresnici, naglasio je dr Rajičić, predsednik ove opštine.

Komandant Štaba, dr Ivan Rajičić, uputio je još jednom apel svim građanima da se pridržavaju propisanih mera, kako bi se što brže izborili sa pandemijom i ukazao na predstojeće velike slave i Svetog Nikolu, katolički Božić, Novu godinu i apelovao na građane da shvate ozbiljnost situacije i razumeju da nije vreme za slavlja i druženja u takvoj meri.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Tatijana Spasojević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend