Društvo

Duplo smanjen broj pregleda u kovid ambulanti, da li pandemija jenjava?

Covid ambulanta
Foto:Boom93/TS
Epidemiološka situacija u Požarevcu i Kostolcu  malo  je povoljnija nego u prethodnom periodu. Manji je pritisak na kovid ambulantu u odnosu na pre mesec dana, duplo je smanjen broj pregleda, juče je bilo 111 pregleda od tog broja 42 prva a ostalo su kontrolni pregledi. Kod 19 pacijenata je potvrđen kovid.

Epidemiološka situacija i dalje nestabilna, ali malo povoljnija nego u prethodnom periodu kada je broj pregleda svakodnevno prelazio brojku od 300 na dnevnom nivou. Početkom oktobra beleženo je dnevno  preko 70 pacijenata koji su na pozitivni na Kovid i veliki broj transporta za bolnicu.

“Sada je pritisak manji, manje je pozitivnih  na Kovid, bilo je prethodnih dana više kontrolnih pregleda nego prvih, a  manji je i broj transporta za bolnicu, juče je 6 pacijenata poslato za bolnicu. Ali i dalje je neophodno poštovanje svih epidmioloških mera, nošenje maski i držanje distance, sada ima i dosta sezonskih respiratornih infekcija pa treba biti oprezan i izbegavati veća okupljanja i potrebno je što češće provetravati radne prostore.” rekla je u izjavi za Boom 93, dr Snežana Stojković, direktorka Doma zdravlja Požarevac.

Baner Boom93 Android aplikacija

Dr Stojković dodaje da se pregledi u Kovid ambulanti  i dalje zakazuju na telefone koji su dostupni na sajtu Doma zdravlja Požarevac, da bi se izbegle gužve i čekanja kao prošle godine kada smo imali situaciju da se satima čekalo na prijem i pregled.

Telefoni za zakazazivanje pregleda dostupni su na sajtu Doma zdravlja Požarevac. Kovid ambulante u Požarevcu i Kostolcu rade 07  do 22 sata.

Po rečima dr Stojković, imunizacija građana se i dalje odvija na svim punktovima u Požarevcu i Kostolcu,a građanima su dostupne sve vakcine uključujući i Modernnu koja je poslednja stigla na naše tržište. tokom današnjeg dana dato je 103 doze vakcine, a od tog broja 14 prvih doza. Treću buster dozu do sada je primilo 14.700 građana sa teritorije grada Požarevca i Kostolca.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Tatijana Spasojević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend