93 sekunde Društvo

Dušan Stević, najmlađi šef rudarskog sistema na kopu „Drmno“ (VIDEO)

Foto: Boom93/M. Veljković - Dušan Stević, master inženjer rudarstva
Raditi u velikom i složenom sistemu kao što je EPS je čast, ali i velika odgovornost. Pred zaposlenima, posebno u proizvodnim delovima EPS-a, mnogo je profesionalnih izazova.

Posao traži punu posvećenost, stručnost i požrtvovanje, posebno u rudarskom sektoru, gde se proizvodni proces odvija pod otvorenim nebom u svim vremenskim uslovima. Iako je starosna struktura zaposlenih na Površinskom kopu „Drmno“ nepovoljna, ohrabruje činjenica da dolaze mladi kadrovi koji su rešeni da preuzmu odgovornost.

Jedan od njih je Dušan Stević, master inženjer rudarstva, koji je sa četiri godine radnog iskustva svojevremeno bio i najmlađi inženjer smene na PK „Drmno“. Posle šest godina ukupnog radnog iskustva postao je najmlađi šef nekog rudarskog sistema, konkretno prvog jalovinskog sistema. Sa devet godina radnog iskustva postavljen je za šefa ugljenog sistema. On je najmlađi šef i ugljenog rudarskog sistema na Površinskom kopu „Drmno“.

„Moji zadaci su da organizjem rad bagera kako bi konstantno održavali proizvodnju. Uslovi na kopu su veoma teški, a naša briga za mašine jeste bitan ali najbitnije u svakom poslu jeste ljudski faktor. Brinemo najviše o čoveku pa onda o mašinama“, ističe Stević.

Stević je tokom školovanja imao praksu i bio upoznat s radom na površinskim kopovima. Ali tek kada je počeo da radi i kada se popeo na moćne rudarske mašine, shvatio je da rudarskom poslu čovek mora biti potpuno posvećen i da ga voli.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Marko Veljković

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

%d bloggers like this:
Send this to a friend