Društvo

Dva značajna jubileja za Apotekarsku ustanovu u Požarevcu

FOTO: https://www.facebook.com/sasa.pavlovic.pozarevac
Apotekarska ustanova "Apoteka Požarevac" juče je akademijom u Centru za kulturu obeležila dva značajna jubileja, 65 godina apotekarstva Braničevskog okruga i 60 godina državnog apotekarstva Apotekarske ustanove „Apoteka Požarevac“.

Tatjana Činč, direktorka Apotekarske ustanove „Apoteka Požarevac“ istakla je da je ovo prilika da matičnu firmu prezentuje u svetlu tri portreta.

,,Portretom prošlosti ukazujemo na poštovanje postavljenom temelju tradicije u trajanju od 165 godina savremenog i 60 godina postojanja državnog apotekarstva na području Braničevskog okruga. Portretom sadašnjosti prezentujemo snagu stručnosti zaposlenih, uspešnost poslovnih odluka menadžmenta i dostupnost farmaceutske zdravstvene zaštite. U portretu budućnosti, ja, kao direktor, implementiram viziju savremenog poslovanja“, kazala je Činč.

Direktorka je kao stub uspeha Apotekarske ustanove „Apoteka Požarevac“ izdvojila zaposlene, te naglasila da su oni njena najveća vrednost.

Ove godine ustanovljena je plaketa za 40 godina rada, a nju je direktorka za izuzetan doprinos u razvoju i afirmaciji ove apotekarske ustanove, uručila Nebojši Jorgovanoviću, koji je bio direktor „Apoteke Požarevac“ dugi niz godina.

FOTO: https://www.facebook.com/sasa.pavlovic.pozarevac

Jorgovanović je istakao da ova plaketa predstavlja veliko priznanje, s obzirom na to da je u ovoj apotekarskoj ustanovi proveo 40 godina.

,,Za mene je ovo najveće priznanje, a vi znate kako smo u poslednjih 20 godina razmišljali, funkcionisali i radili kao tim. Ovu nagradu delim sa svima vama, jer da nije bilo vas mi ne bi napravili ove rezultate. Pokazali smo da državno apotekarstvo ima perspektivu. Ono je u velikom broju gradova propalo, ali mi prkosimo svemu tome i pokazujemo da može nešto što je državno da funkcioniše i u svetu konkurencije i biznisa“, kazao je Jorgovanović.

Gradonačelnik Požarevca, saša Pavlović je prilikom obraćanja prisutnima naveo da ovakvi jubileji obavezuju sve nas na to da čuvamo tradiciju i poštujemo i uvažavamo sve one koji su svojim delovanjem doprineli da apotekarstvo postane prestižna grana uglednih radnika u zdravstvu.

,,Nedavno smo bili suočeni sa jednom od najvećih pošasti 21. veka – kovidom 19. Vi ste u prve redove te neravnopravne borbe ušli hrabro, odlučno i pre svega maksimalno posvećeno. To su razlozi zašto su farmaceuti i farmaceutski tehničari iz te borbe izašli kao istinski junaci. Izloženi ogromnom pritisku vi u najtežim trenucima niste odstupali ni za pedalj, pokazujući veliku dozu odgovornosti, znanja i ljubavi za svakog pacijenta“, naglasio je Pavlović.

Tokom akademije prikazan je film ,,Biserni đerdan državnog apotekarstva“ o istoriji požarevačke apotekarske ustanove.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Neda Stojićević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend