Društvo

Dvoje članova Saveta REM traže da sednica bude redovna zbog diskusija o RTS i emisiji Hit tvit

Članovi Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) Slobodan Cvejić i Judita Popović tražili su od predsedavajućeg Saveta REM da sednicu Saveta u petak iz statusa vanredne promeni u status redovne.

Promena statusa je važna zbog toga što se redovne održavaju uživo, a vanredne elektronski ili telefonom.

Na ovoj sednici treba da se razmatra i utvrdi lista kandidata za Upravni odbor RTS-a, da se razmatra i odluči izrada nove verzije Strategije razvoja medijske usluge radija i audio-vizuelnih medijskih usluga u Srbiji. Takodje bi trebalo da se razmatra izveštaj Službe za nadzor i analizu gostovanja pevača Aleksandra Vuksanovića, poznatog kao Aca Lukas, u emisiji ‘Hit Tvit’ u kojoj je vredjao novinarku televizije N1 Žaklinu Tatalović.

„Ovih nekoliko tačaka dnevnog reda traže ozbiljnu diskusiju članova Saveta, a sigurno su zanimljive i za predstavnike medija koji bi izveštavali sa sednice Saveta“, naveli su.

Cvejić i Popović su dodali da ukoliko bi predstojeća sednica bila održana elektronskim putem, to, u slučaju Saveta REM, ne bi značilo da će biti preko neke od onlajn platformi, nego „obično dopisivanje putem elektronske pošte“.

Ukoliko bi ona bila telefonska, to ne bi značilo konferencijsku vezu pri kojoj bi svi članovi Saveta istovremeno bili na vezi i diskutovali, nego pojedinačno pozivanje članova telefonom iz kancelarije REM da se izjasne o tačkama dnevnog reda.

„Nas dvoje smatramo da ovakva praksa u organizovanju sednica Saveta otežava diskusiju članova Saveta i samim tim normalan rad ovog tela, a to je od kritične važnosti kada se odlučuje o pitanjima oko kojih postoji podeljenost stavova i mišljenja članova Saveta i/ili koja su izazvala veliku pažnju javnosti i debatu“, istakli su Cvejić i Popović.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • Bedža konferencija i sastanak,kada nema efekta! Postoje zakoni u medijima,informisanju postoji kodeks,sve postoji,ali se ništa ne primenjuje!
    Mislim da će sledeće godine ponovo biti dodeljivanje ili obnavljanje korisnika nacionalne frekvencije,tada bi valjalo očistiti etar,ali…!
    Lično bih voleo da BOOM 93 postane,bar za početak regionalna TV,čisto da se održi mentalna higijena!
    Malo je za Požarevac da ima samo 2 TV stanice,od kojih jedna pušta muziku uz želje,čestitke i pozdrave!
    U suštini džabe inicijativa dvoje predstavnika REM,kada nema volje i želje da se nešto promeni!

%d bloggers like this:
Send this to a friend