Društvo

Tomić: Ekipe na deponiji, situacija bolja nego juče

Foto:Edvard Šuster
Požar koji je tokom jučerašnjeg dana izbio na deponiji komunalnog otpada u Kostolcu je lokalizovan, rekao je za Boom93 Mališa Tomić, komandir vatrogasno-spasilačke čete.

„U odnosu na juče sada je dosta mirnije, a vatrogasne ekipe iz Kostolca su tokom noći dežurale na deponiji. Ekipe su na terenu i radi se na dodatnom gašenju, a tamo su i kamioni koji dovoze zemlju“, rekao je Tomić.

Kako dodaje radi se na zatrpavanju zemljom, po istom principu kao što je rađeno nedavno na gradskoj deponiji „Jeremijino polje“.

Podsetimo, tokom jučerašnjeg dana u popodnevnim satima na deponiji u Kostolcu je izbio požar, a kako nam je tada rečeno, ekipe i radne mašine su radile na lokalizaciji požara.

Inače, na ovoj deponija su u ranijem periodu u više navrata izbijali sporadični požari.

Građani Kostolca su 2019. godine protestvovali upravo zbog ovog problema, kada su zahtevali sistemsko rešenje za problem deponije, a u tadašnjem odgovoru predsednika gradske opštine inicijatorima protesta bilo je navedeno da će do toga doći puštanjem u rad reciklažnog centra i transfer stanice u Požarevcu, kada će deponija konačno biti zatvorena.

 

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Neda Stojićević

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • Normalno nema podataka šta su udisali Kostolčani, da odgovara neko zbog javašluka nema ni govora, navikli oni.
    Kostolac=Černobilj

%d bloggers like this:
Send this to a friend