Društvo

Eko-san ponovo dobio ugovor za košenje ambrozije na 72 lokacije u Požarevcu i Kostolcu

Komisija za Javne nabavke dodelila je ugovor za sistematsko uklanjanje ambrozije  firmi iz Beograda.

Kao u poslednjih nekoliko godina prihvaćena je ponuda preduzeća Eko-San plus iz Beograda. Prihvaćenja je ponuda od 4.528.000 dinara bez PDV-a.

Podsetimo da je procenjena vrednost Javne nabavke bila 4.545.545 dinara bez PDV-a.

Koje površine će se kostiti  

Gradski štab za suzbijanje ambrozije predlaže da se suzbijanje vrši u periodu od 20. juna do 16. septembra na površini od 66 hektara na teritoriji Grada Požarevca i na teritoriji Gradske opštine Kostolac na površini od 38 hektara.

Košenje biljke ambrozije obavljaće se od 20. juna do 5. septembra ove godine, a do 16. septembra će se vršiti održavanje pokošenih površina samo na mestima gde bude uočena biljka ambrozija.

Ove godine planira se uklanjajne ambrozije sa 27 lokacija u Požarevcu i 45 u Kostolcu.

Šta je ambrozija?

Ambrozija je rod invazivnih korova, jedna od najpoznatijih i najopasnijih alergenih biljaka na svetu. U narodu je poznata i pod nazivima limundžik, opaš, parložna trava, pelenasta ambrozija, amerikanka i fazanuša.

Ambrozija je jednogodišnja biljka visine od 20 cm do 2 m. Koren je vretenast, stablo je uspravno, razgranato, sa listovima jajolikog oblika, posutim dlačicama, jako izrezanim, sa uskim režnjevima.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Marko Veljković

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend