Društvo

Ekološki ustanak u subotu: Da li Požarevac učestvuje?

FOTO: S. Lisac / Boom93
Ekološke organizacije pozvale su građane da se, zbog nerešavanja ekoloških problema, u subotu, 15. januara, pridruže blokadama sabraćajnica na više lokacija u Srbiji.

Prema saznanjima Boom 93, u Požarevcu za sad nisu najavljivane blokade puteva i nema poziva na ekološki ustanak, kao ni u Smederevu.

.„Blokirane će biti lokacije u Beogradu – autoput kod Sava Centra, u Loznici granični prelaz Trbušnica, zatim Preljina, Užice – ložionički most, Pesak put Požega – Kosjerić, Nova Varoš…“, saopštio je Ekološki ustanak.

Na blokade su pozvali i Savez ekoloških organizacija Srbije, Akcija, Ekološki front Novi Sad i mnoge druge ekološke organizacije, navodi se u saopštenju.

Podsetli su da su juče, na pisarnici zgrade Vlade Srbije ostavili zahteve i dodali da su „predstavnici vlasti juče od građana bežali, a danas se prave mrtvi“.

„Zato u subotu idemo svi na blokade!“, navodi se u saopštenju.

Podsetili su da traže da sve potpisano sa Rio Tintom bude stavljeno na sto, odnosno objavljeno i da se ukine uredba Vlade o prostornom planu za projekat „Jadar“.

„Nakon ovoga ćemo da pričamo o moratorijumu i drugih 40 planiranih rudnika koje su planirali da legalizuju kroz Postorni plan Srbije“, navodi se u saopštenju.

Istakli su da se „najveći košmar Aleksandra Vučića u njegovoj karijeri zove Rio Tinto“.

Naveli su i da su „građani rekli svoje“, te dodali da se „oni (vlast) snebivaju da to i poslušaju“.

„Zato pozivamo sve građane na veliku blokadu auto puta u Beogradu kod Sava centra u 13.00“, dodao je Ekološki ustanak.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Sanja Lisac

Sanja Lisac

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend