Društvo

Er Srbija odlaže početak redovnog putničkog saobraćaja za 15. jun

Nacionalna avio-kompanija Srbije Er Srbija objavila je da će odložiti na 15. jun početak obavljanja redovnog putničkog saobraćaja sa planiranog 1. juna, imajući u vidu preporuku Evropske komisije o produžavanju privremenog ograničenja.

Pixabay/Ilustracija

Kako je istovremeno reč o zemljama u kojima se nalazi veliki broj destinacija Er Srbije, srpski nacionalni avio-prevoznik prinuđen je da odloži pokretanje redovnog putničkog saobraćaja u okviru najavljenog reda letenja, navedeno je u saopštenju.

S druge strane, obnavljanje avio-saobraćaja do ograničenog broja destinacija (London Hitrou, Frankfurt, Cirih i Beč), koje je najavljeno za period od ponedeljka, 18. maja, biće realizovano.

Usled pomenute preporuke Evropske komisije, letovi do ovih destinacija biće obavljani u nešto manjem obimu, nego što je prvobitno planirano.

Iz Er Srbije su naveli da istovremeno pažljivo prate moguće ponovno otvaranje regiona i biće spremna da se fokusira i na regionalne letove, kao i da se prilagodi novim mogućnostima i rastu tražnje u okviru regiona.

„Naša flota i naši zaposleni u potpunosti su spremni da odmah počnu sa obavljanjem redovnog putničkog saobraćaja. Međutim, sam početak saobraćaja i njegov obim ne zavise samo od nas, već i od odluka i smernica domaćih, stranih i međunarodnih tela i organa nadležnih za oblast civilne avijacije, odnosno od izmena ograničenja u putovanjima u zemljama do kojih letimo“, rekao je generalni direktor Er Srbije Dankan Nejsmit.

Zbog toga, kako je dodao, Er Srbije prati sve odluke nadležnih organa i u hodu uskladjuje poslovanje i planove sa realnošću.

Er Srbija je najavila ranije da će se saobraćaj obnavljati postupno posle pauze uzrokovane pandemijom koronavirusa i različitim merama kojima su putovanja bila ograničena na globalnom nivou.

Saopšteno je i da će red letenja pretrpeti određene izmene u odnosu na plan za letnju sezonu 2020. godine, odnosno da će se letovi do jednog broja destinacija obavljati onom dinamikom koja je i planirana početkom godine, da će frekvencija letova do pojedinih destinacija biti smanjena, kao i da će letovi do nekoliko destinacija u ovoj sezoni biti privremeno suspendovani.

Srpska nacionalna avio-kompanija istakla je da će nastaviti da putnike redovno obaveštava o statusu njihovih rezervacija i neophodnim bezbednosnim merama koje će se sprovoditi.

Sve potrebne informacije, kao i ažurirani red letenja, biće dostupni na sajtu airserbia.com.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend