Društvo

Ergela Ljubičevo dobija letnjikovac i dečije igralište od 200 kvadrata

FOTO:Boom93/N.Stojićević
U Ergeli Ljubičevo ovih dana radi se na izgradnji novih sadržaja za posetioce.

Prema rečima Mirka Stojanovića, direktora Ergele, trenutno se radi na izgradnji letnjikovca, a u planu je i dečije igralište.

„Uradićemo jedan letnjikovac, koji je trenutno u izgradnji za porodična okupljanja, a u planu je i izgradnja dečijeg igrališta od 200 kvadrata“, naveo je Stojanović.

Foto:S.Lisac

Takođe, završava se rekonstrukcija suvenirnice u okviru koje je i kafić.

Kako je ranije za Boom93 rekao Stojanović, radovi na rekonstrukciji kafića – suvenirnice u Ljubičevu još uvek nisu gotovi, a da izvođač radova kasni i da pretpostavlja da je to, između ostalog,  zbog manjka radne snage.

“Radovi kasne zbog vremenskih prilika. U januaru i februaru je bilo hladno vreme i onemogućen je rad. I izvođač je malo kasnio zbog manjka radnika. Pretpostavljam da je to u pitanju.”, reka

Otvoren konkurs za prijem dva jahača

U okviru ergele u narednom periodu trebalo bi da počne sa radom škola jahanja, a prema rečima direktora, otvoren je i konkurs za prijem dva jahača.

„Trenutno u ergeli ima oko 85 konja sa podmlatkom, a od ove godine u trkačkoj štali imamo 17 njih. Problem nam stvara to što je u celoj zemlji deficitaran broj jahača, tako da teško možemo da spremimo konje za neke od narednih trka. Trenutno su otvorena radna mesta za dva jahača“, navodi direktor.

Kako najavljuje, škola jahanja bi trebalo da počne sa radom za 10 do 15 dana.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Neda Stojićević

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • “Radovi kasne zbog vremenskih prilika. U JANUARU I FEBRUARU JE BILO HLADNO VREME i onemogućen je rad. I izvođač je malo kasnio ZBOG MANJKA RADNIKA. Pretpostavljam da je to u pitanju.”
    Da li je ovo izjava koja dolikuje direktoru javnog preduzeća koga mi, građani, plaćamo? Naravno, ne! Ovo je izjava koju može da da komšija – komšiji, kao objašnjenje zašto nije završio ogradu, eventualno.
    U januaru i februaru je uglavnom hladno vreme jer je tada ZIMA. Ako dotični gospodin direktor to nije znao.
    Problemi izvođača sa manjkom ili viškom radnika ne zanimaju naručioca posla. Izvođač je dužan da sve to unapred proračuna pre davanja ponude. Izvođač je dužan da, u slučaju kašnjenja, plaća penale naručiocu posla. Direktor javnog preduzeća ne treba da pretpostavlja, nego da vlada činjenicama.

%d bloggers like this:
Send this to a friend