Društvo

Evropska nedelja sporta u Požarevcu: Otvaranje atletskog stadiona, čas jahanja, školica sporta, fizičke aktivnosti za građane

Foto: S. Lisac

Foto: S. Lisac

Požarevac je jedan od 10 gradova koji učestvuje u Evropskoj nedelji sporta, a u saradnji sa Olimpijskom komitetom Srbije, MInistarstvom omladine i sporta i Evropskom komisijom.

V.d. direktora Sportskog centra, Tomica Stojanović rekao je da su Sportski centar i Grad Požarevac pripremili 20 izazova za osam dan, od 23. do 30. septembra.a, koliko traje Evropska nedelja sporta.

Kako je najavio Stojanović, manifestacija kreće 23. septembra, kada će biti otvoren dugogočekivani atletski stadion.

„Tog dana ćemo imati promociju školice sporta, javni čas atletike, a građani mogu da dođu i vide kako izlgeda atletski stadion.

U sklopu sportske manifestacije do 30. septembra biće organizovano više sportskih aktivnosti kao što su predstavljanje svih teretana u gradu, čas jahanja za najmlađi uzrast, a u saradnji sa konjičkim društvom “Knez Mihajlo”, zatim “Noć fitnesa i rekreacije” koje će se održati na Hipodromu, gde će se predstaviti četiri fitnes kluba.

To je jedna novina, fitness programi i programi za svakog građanina, od najmlađih do najstarijih.

U nastavku sportskog programa građane očekuje veče borilačkih veština, programi za penzionere, predstavljanje plesnih klubova, izložbe.

“Svaki program ćemo najaviti dan ranije. U slučaju kiše, programi će biti održani u Sportskom centru. Voleli bi da svako dođe i vidi i  da svako bude aktivan i da se bavi sportom.”

Ana Miljanić, ispred lokalne samouprave rekla je da će narednih osam dana biti puno sportskih programa i pozvala građane da se priključe i učestvuju u sportskim aktivnostima.

“Samo 10 gradova su dobili mogućnost da organizuju sportski izazov. Osam dana imamo puno sportskih događaja i iskoristiću priliku da pozovem sve naše mlade i starije sugrađane da isprate ovaj program i pronađu se u nekom od programa, pa ko zna možda ćemo jednog dana imati jednog olimpijskog sportistu iz našeg grada.”

Evropska nedelja sporta je događaj pokrenut od strane Evropske komisije. Cilj je razvoj sporta i fizičke aktivnosti. Ovaj događaj se realizuje u zemljama Evrope, ove godine po 8. put. Cilj Evropske nedelje sporta je usmeren na podsticannje građana da se bave fizičkom aktivnošću, bez obzira na godine ili fizičku spremnost, kao i edukacija građana o zdravom načinu života.