Društvo

Fajzer od SAD traži odobrenje vakcine za decu mladju od pet godina

Foto: Boom93/MMV
Kompnija Fajzer (Pfizer) je zatražila od vlasti SAD da odobre izuzetno niske doze vakcine protiv korona virusa za decu mladju od pet godina, potencijalno otvarajući put vakcinaciji najmladjih već u martu.

U SAD je trenutno 19 miliona dece mladje od pet godina jedina grupa koja još uvek ne ispunjava uslove za vakcinaciju protiv korona virusa.

Mnogi roditelji se zalažu za proširenje vakcinacije na ovu grupu pogotovo u vreme kada je zbog talasa omikron soja virusa rekordan broj dece u bolnicama.

Ako FDA prihvati zahtev Fajzera, vakcine, koje sadrže desetinu doze za odrasle, mogu primati deca mladja od šest meseci.

FDA je danas saopštila da će sredinom februara sazvati panel nezavisnih istraživača i lekara koji bi pomogli u pregledu podataka kompanije Fajzer.

Do konačne odluke FDA moglo bi doći u roku od mesec dana, nakon čega se čeka odobrenje Centara za kontrolu i prevenciju bolesti.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend