Društvo

Fond za inovacionu delatnost pokreće program podrške startapovima u Srbiji

laptop office
Foto /ilustracija Pixabay laptop
Fond za inovacionu delatnost pokrenuo je novi program akceleracije "Katapult", koji će preduzećima pružiti mentorsku i finansijsku podršku kroz intenzivne obuke i povezivanje sa investitorima u cilju osnaživanja startap zajednice u Srbiji.

„Katapult“ će pomoći inovativnim preduzećima orijentisanim na rast, da se pozicioniraju na globalnom tržištu, kao i da poboljšaju poslovne kapacitete u razvoju pomoću kojih će povećati mogućnost privlačenja privatnih investicija, precizirano je u saopštenju.

Kako je navedeno, program u prvoj fazi nudi tromesečno mentorstvo i obezbedjuje podršku u vidu bespovratnih sredstava od 20.000 do 50.000 evra, a preduzećima koja obezbede kvalifikovanu investiciju u roku od devet meseci od završetka akceleracije, na raspolaganju je dodatna podrška kroz kooinvestirajući grant u visini kvalifikovane investicije, maksimalno 300.000 evra po preduzeću.

Program akceleracije je otvoren za sva inovativna preduzeća koja su u ranoj fazi razvoja proizvoda i osvajanja tržišta, kao i za firme sa dokazanom tržišnom trakcijom koje imaju za cilj da ubrzaju svoj rast i prikupe dodatna finansijska sredstava.

Prijave preduzeća iz svih oblasti nauke i tehnologije, i industrijskog sektora, podnose se putem Katapult portala do 6. decembra ove godine, navedeno je u saopštenju.

Iznos od sedam miliona evra do 2024. godine, „za Katapult“ program obezbedjena je na osnovu sporazuma o zajmu Srbije i Svetske banke kroz „Projekat akceleracije inovacija i podsticanje rasta preduzetništva u Republici Srbiji“. Dodatnu tehničku pomoć u realizaciji programa pruža Svetska banka, a finansira EU.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend