Društvo

Formiran operativni tim za podršku proizvodnji struje u EPS-u

Foto: Boom93/M. Veljković
Radna grupa za praćenje sigurnosti snabdevanja energijom i energentima usvojila je danas predlog o formiranju operativnog tima sa ciljem pružanja podrške u proizvodnji električne energije JP Elektroprivreda Srbije.

Operativni tim formiran je sa ciljem pružanja podrške proizvodnji energije i izradi planova za snabdevanje, navedeno je u saopštenju ministarstva rudarstva i energetike nakon sastanka Radne grupe.

Na sednici su predstavljeni najnoviji podaci o proizvodnji, prenosu i distribuciji električne energije, kao i snabdevanju domaćeg tržišta energentima.

Predstavnici Elektromreže Srbije i Elektrodistribucije Srbije istakli su da ne postoje problemi u stabilnosti sistema i da se remonti obavljaju po planu.

Кada je reč o stanju u gasnom sektoru u Srbiji, rečeno je da se snabdevanje odvija nesmetano, kao i da nema nikakvih ograničenja u snabdevanju naftom i naftnim derivatima.

Na sastanku su učestvovali i predstavnici Naftne industrije Srbije, Poslovnog udruženja „Toplane Srbije“, JKP Beogradske elektrane, Transportgasa, Grada Beograda, članovi Saveta AERS-a, Direkcije za robne rezerve, RHMZ i Srbija kargo.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

%d bloggers like this:
Send this to a friend