Društvo Kultura

Gačević: Monografija koja govori o 25 godina glumačkih svečanosti

Foto: S.Lisac
Promocija monografije „Sazvežđe Milivoja Živanovića" biće održana u svečanim salonima Gradskog zdanja. Portreti pobednika Glumačkih večanosti u periodu od 1995. do 2019. biće predstavljeni  povodom 25 godina Glumačkih svečanosti " Milivoje Živanović".

 Monografija, koju je priredio Milivoje Mlađenović, a uredio Bojan Gačević, glavni organizator svečanosti, posvećena je glumcima koji su igrali na Glumačkim svečanostima.

U pitanju je monografija koja govori o 25 godina glumačkih svečanosti “Milivoje Živanović” i jedna je od najznačajnijih publikacija koje je Centar za kulturu radio u poslednjih 20 godina, rekao je za Boom 93 urednik mografije Bojan Gačević.

Gačević je rekao da je prikupljanje materijala za monografiju trajalo skoro godinu dana.

“Mlađenović i ja smo morali da obiđemo i neke arhive kao i zavičajno odeljenje Narodne biblioteke Požarevac. Posle godinu dana prikupljanja materijala i sređivanja, monografija će videti svetlost dana. Veoma je bogata, ima oko 350 strana i podeljenja je na nekoliko segmenata. Postoje izjave ljudi koji su bili tu od samog početka, pri stvaranju ovog značajnog festivala, od Milisava Milenkovića, Slobodana Stojanovića, Buce Mirkovića, kao i izjave selektora festivala.

Gačević je dodao da se u monografiji nalazi preko 100 fotografija iz predstava, dobitnika festivala.

Na večerašnjoj promociji monografije obratiće se gosti odnosno autor, Milivoje Mlađenović, direktor “Sterijinog pozorja”, Miki Radonjić i glumci Vojislav Voja Brajović, Saša Torlaković i Dragan Mićanović, dobitnici nagrade na Glumačkim svećanostima “Mlivoje Živanović”.

Promocija će se održati na dan kada je preminuo Milivoje Živanović 15. novembra u svečanim salonima Gradskog zdanja sa početkom u 19 sati.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Sanja Lisac

Sanja Lisac

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend