Društvo

Gastro karavan posetiće i Žagubicu

FOTO: R. Momirović/Boom93
Prvi Gastro karavan je održan u Kikindi, zatim u Boljevcu, Novom Bečeju, a ovog avgusta je na red došla i Žagubica.

Karavan će biti održan 20. avgusta na prostoru pored vodopada na vrelu Mlave.

Ideja je da svako od prisutnih, kako gosti, tako i domaćin, pored već pripremljene hrane, pripremaju i na licu mesta specijalitete iz svog kraja, tako da će to biti jedinstven spoj mađarske i srpske kuhinje, što celoj priči daje i jednu međunarodnu konotaciju, ističu organizatori.

Ujedno se na taj način pokazuje i tradicija, kultura, običaji i sav kolorit nematerijalne baštine regija koje se predstavljaju. Prisutni će imati priliku da probaju gastronomske specijalitete, pa čak i da prisustvuju samoj pripremi. Biće organizovane i brojne druge aktivnosti – likovna kolonija, promocija knjiga, a mladi
karatisti će demonstrirati svoje veštine. Događaj će upotpuniti svirači na fruli, duduku, rikalu, saksofonu, harmonici, kao i izvođači izvornih pesama iz Homolja.

Ceo događaj će upriličiti i potpisivanje sporazuma o saradnji, pre svega u oblasti turizma, zatim kulture, sporta, kao i oblasti koja obuhvata rad sa mladima između turističkih organizacija Kikinde i Žagubice, koji će ujedno biti i temelj jedne nove saradnje Kikinde i opštine Žagubica.

Projekat “Braničevo reporter – Žagubica”, a čiji je deo i ovaj tekst, podržava Opština Žagubica. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend