Društvo

Gde su rekviziti sa igrališta kod pošte?

Igralište Nivea

Igralište Nivea

Stari rekviziti koji su skinuti sa igrališta kod pošte biće postavljeni na novu lokaciju. Gradska uprava još uvek ne zna gde će ih premestiti. Vesna Veljković iz službe za investicije kaže da prostor između pošte i Centra za kulturu nije predviđen za igralište.

Sve sprave na dečjem igralištu koje se nalazi između Centra za kulturu i glavne pošte su zamenjene novim. Nakon što je završena rekonstrukcija ovog igrališta, Grad Požarevac još uvek nije obezbedio lokaciju gde će biti smešteni stari rekviziti za decu.

Baner Boom93 Android aplikacijaIz službe za investicije, Vesna Veljković kaže da je stara oprema sa igrališta trenutno na reparaciji kod izvođača radova i čeka se ugradnja na drugu lokaciju.

Verovatno će biti postavljeni na plato naselja Đure Jakšić, gde već postoji podloga za igralište, ali se čeka sprovođenje javne nabavke za izvođača.”, kaže Veljković.

Inače, prostor parka kod pošte nije predviđen za  igralište. Veljković kaže da je to mesto zaštićeno projektom i trebalo bi da bude bez igrališta.

Napravljeno je Niveino igralište i parka više nema. Mi jedino dva parka imamo, gradski i Sunčani park. I ako se napravi od toga igralište, mi nemamo više zelenila. Niti imamo mogućnosti da ga negde napravimo.

Na pitanje zašto je ograđeni prostor na tom igralištu skraćen, a u jednom delu su postavljene klupe, Veljković kaže da je taj deo za roditelje kako ne bi smetali u krugu prostora gde se igraju deca.

NIveino igralište

Inače, Grad nema nijedno sertifikovano igralište. Veljković navodi da ni igralište kod pošte nema sertifikat o bezbednosti.

To apsolutno nije sertifikovano igralište. Neće ni biti uskoro, jer tek treba da se osnuje telo koje je pravilnikom određeno, a Grad na tome uopšte ne radi”, rekla je Veljković za Boom 93.

Vladimir Petrović, član gradskog veća zaduženog za komunalnu infrastrukturu ranije je rekao za Boom 93,  da je igralište kod pošte  renovirano u okviru rekonstrukcije Sunčanog parka Centra za kulturu. Takođe će se zameniti dotrajali pult za prepovijanje i za presvlačenje beba, koji se nalazi u okviru igrališta.

Inače, na igralištu će biti postavljen video nadzor koji će biti vezan direktno za gradsku upravu, odakle će obezbeđenje nadgledati igralište i po potrebi, ukoliko primeti neko nedolično ponašanje, prijaviti policiji.

Podsetimo, dečije igralište, koje se nalazi između Centra za kulturu i glavne pošte dobijeno je 2015. godine zahvaljujući građanima koji su učestvovali u velikoj akciji, glasanjem na Faceboook stranici „ Gde nam rastu deca“.

Nemačka kompanija je učestvovala sa oko 30 hiljada evra sredstava, grad sa 5 hiljada evra. „Glas građana je bio presudan što se “Nivea” našla u Požarevcu”, rekla je tada novinarima Danijela Gvozdenić, marketing menadžer poznatog kozmetičkog brenda za Srbiju.