Društvo

Gledajte dokumentarac o Boom93 na Insajder TV-u

Foto: PROMO

Foto: PROMO

U utorak, 6. decembra u 22 časa na Insajder TV-u možete pogledati dokumentarni film „Uzvodno protiv vetra – 30 godina radija Boom93“.

Ovaj dokumentarac je priča o nezavisnom lokalnom mediju i svedočanstvo o životu u Srbiji tokom 1990-ih, teškim godinama tranzicije i pokušajima uspostavljanja demokratije. Film govori o osvajanju slobode govora i medija, želji da se živi slobodno u vremenima kada slobode nije bilo.

„Uzvodno protiv vetra – 30 godina radija Boom93“ je hronika burnih godina i dešavanja u našem mediju. To je i priča o malom gradu koji je vapio za tračkom nade i koji se još nada boljim vremenima. Dokumentarac govori o izazovima, nastanku medija, teškom opstanku, sustizanju tehnoloških promena i nastavku borbe za pravo na slobodu govora i profesionalno izveštavanje u javnom interesu.

Utorak, 6. decembar, 22h Insajder TV.

Ovaj dokumentarni film se realizuje u okviru Programa malih medijskih grantova koji finansira Ambasada SAD, a administrira Nezavisno udruženje novinara Srbije. Stavovi, mišljenja i zaključci izneseni u filmu nužno ne izražavaju stavove NUNS-a i Ambasade SAD, već isključivo autora projekta.