Društvo

„Gorioniku“ posao održavanja javne i kandelaberske rasvete

Foto: Boom93/M. Veljković
Komisija za Javne nabavke Grada Požarevca donela je odluku da sve tri partije održavanja javne i kandelaberske rasvete dodeli preduzeću „Gorionik“ iz Salakovca.

Podsetimo da je ova Javna nabavka bila podeljena u tri partije, pa se prva partija odnosila na održavanje javne rasvete u Požarevcu sa selima. Komisija je prihvatila ponudu preduzeća „Gorionik“ u iznosu od 17.324.120 dinara  bez PDV-a. Za ovu partiju preduzeće iz Salakovca bilo je jedini ponuđač.

Druga partija se odnosi na održavanje javne rastave u Kostolcu sa selima. Ponuda preduzeća „Gorionik“ još jednom je bila najpovoljnija. Komisija je prihvatila ponudu od 3.761.345 dinara bez PDV-a. Za ovu partiju prijavila su se dva ponuđača. Pored preduzeća iz Salakovca, svoju ponudu poslala je i grupa ponuđača  na čelu sa „Elmont gradnjom“ iz Požarevca.

Treća partijom ove Javne nabavke predviđeno je održavanje kandelaberske rasvete u Požarevcu i Kostolcu. Za ovu partiju preduzeće „Gorionik“ dalo je napovoljniju ponudu od 1.825.732,40 dinara bez PDV-a, koju je komisija prihvatila. I za ovu partiju su konkurisala dva preduzeća, „Gorionik“ i „Elmont gradnja“. Procenjena vrednost ove Javne nabavke iznosila je 24.165.798,33 dinara.

Kako će se javna rasveta održavati?

Kako se navodi u tehničkoj specifikaciji nabavke, intervencije će se obavljati po prijavi kvarova. Građani kvarove prijavljuju u organima mesnih samouprava koje službi prosleđuju pismeni zahtev za rad. Svaka grupa radova organizovana je nezavisno jedna od druge sa posebnim ljudstvom i mehanizacijom.

Zbog velike rasprostranjenosti teritorije,  2 grada i 25 sela, na terenu su svakodnevno jedna do tri ekipe. Obaveze izvršioca su da usluge koji su predmet ovog ugovora izvrši u roku od  3 dana od  dana dobijanja naloga za rad.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Marko Veljković

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend