Društvo

Grad kupio dva nova saniteta za Hitnu pomoć u Požarevcu vrednosti preko 70.000 evra

Boom93
Grad Požarevac uspešno je sproveo Javnu nabavku za kupovinu dva nova sanitetska vozila za Službu hitne medicinske pomoći.

Komisija za Javne nabavke ugovor je dodelila produzeću Auto-Mirkos d.o.o. iz Požarevca. Njihova ponuda od 8.290.022 dinara bez PDV-a, odnosno oko 70.254 evra, je prihvaćena kao najpovoljnija.

Auto-Mirkos nije bio jedini ponuđač na ovoj Javnoj nabavci, svoju ponudu poslalo je i preduzeće Markonis iz Niša. Ovo preduzeće je podnelo ponudu od 8.024.000 dinara, ali je komisija odlučila da tu ponudu ne prihvati zato što ne ispunjava zahteve konkursne dokumentacije koji se odnose na tehničku specifikaciju sanitetskih vozila, kao ni kriterijume za izbor privrednog subjekta.

Podsetimo da je procenjena vrednost ove Javne nabavke iznosila 8.346.464 dinara bez PDV-a.

Kakva sanitetska vozila je Grad kupio?

Grad je kupio dva nova sanitetska vozila koja su proizvedena 2021/2022. godine, zapremine motora od 2112 do 2179 cm3, snage motora od 99 do 103 Kw.

Oblik i funkcija leve oplate prilagođena je tako da se na nju mogu ugrađivati medicinski aparati i odlagati potreban medicinski materijal. Sastavni deo oplate je i ormar u koji se mogu smestiti dve kiseonik boce zapremine 10 litara. Na oplati su instalirane utičnice 12-220V za napajanje medicinskih aparata kao i instalacija za kiseonik sa dve utičnice.

Ova vozila posedovaće i svetlosnu i zvučnu signalizaciju.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Marko Veljković

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend