Društvo

Grad kupuje opremu za merenje buke u ugostiteljskim objektima

Pixabay ilustracija
Grad Požarevac kupuje dva fonometra, opremu za merenje nivoa buke u ugostiteljskim objektima.

Radi se o prenosnom instrumentu za merenje nivoa buke frekvencijskog opsega od 10 Hz do 20 kHz ili veći.

Procenjena vrednost javne nabavke je 1.135.967,50 dinara bez PDV-a. Rok za podnošenje prijava 3. avgust.

Merenje buke poreklom iz ugostiteljskih objekata pored ovlašćenog pravnog lica koje ispunjava propisane uslove, može da vrši komunalni milicionar jedinice lokalne samouprave, etaloniranim uređajima za merenje buke u skladu sa posebnim propisom kojim se uređuje metodologija merenja buke, a u skladu sa odlukom organa jedinice lokalne samouprave.

Organ jedinice lokalne samouprave u kome je zaposlen komunalni milicionar mora da poseduje i akreditaciju, u skladu sa posebnim zakonom.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Sanja Lisac

Sanja Lisac

4 Komentara

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • Samo još da pronađemo nekog komunalnog policajca i izmerićemo buku, nema da brineš. Kakvi crni komunalni policajci, da imaju petlju da rade svoj posao za koji ih plaćamo, ne bi grad bio prepun psećeg izmeta i smeća. Njihov maksimalni domet je da razjure one sirote bakice što ispred ulaza u pijacu prodaju poneku vezu zelja ili kopriva, ne bi li preživele. Na njih smeju da udare, ali na više od toga – teško. Na primer, svake večeri tokom leta, dok je zatvorena Tabačnica za vozila, nekoliko uličnih prodavaca plastikarije i raznih svetlećih džidža bidža dodje lepo, postavi kartonske kutije i stočiće, razvuče svoju robu prethodno kupljenu u kineskim radnjama (gde, naravno, kinezi zaborave da kucaju fiskalni račun), zauzmu pola ulice i prodaju to bez da državi plate dinar zakupa ili poreza. Sve to se dešava SVAKE večeri, osim kada pljušti kiša.
    Osim što je jako ružna slika, to je takođe i čista siva ekonomija, protiv koje bi ovi navedeni komunalni policajci trebalo da se bore. Ovo je, naravno, samo simboličan primer, inače ih, na žalost, ima koliko hoćeš. Jedno pitanje za BOOM93, da li negde može da se dobije uvid u rezultate rada komunalne policije za prethodnu godinu? Čisto informacija koliko su kazni napisali, koje su aktivnosti sprovodili, itd… To bi morala da bude informacija od javnog značaja. Nekako sam siguran da NIJEDNA kazna za nesavesne vlasnike kućnih ljubimaca nije napisana, a voleo bih da nisam u pravu.

  • Može da se meri i buka motora koji čim prođu tehnički skinu prigušivaće, a možda ih nikada i ne stavljaju. Eto da proširite delatnost

  • Taj uredjaj u Lidlu kosta najvise 4000 dinara. Buku prave obicno oni koje je grad i organizovao da je prave. Centar grada, bazen i ovdasnje seljoberske kafane koje do daleko u noc pustaju omiljene hitove mladih potomaka iz okolnih sela

  • A nemamo komunalnu miliciju nocu. I svi su u nekom dilu, za vikend do 3,4 ujutro tresti muzika iz nama svima dobro poznatih kafica, ceo Pozarevac cuje. Bacene pare.

%d bloggers like this:
Send this to a friend