Društvo

Grad nastavlja da širi mrežu fekalne i kišne kanalizacije, uskoro rešenje problema za stanovnike Slobodarske ulice?

Foto: Pixabay/Ilustracija
Grad Požarevac raspisao je javne nabavke za izgradnju fekalne kanalizacije kao i za izradu projektne dokumentacije za gradnju kišne kanalizacije.

Prva nabavka se odnosi na izgradnju fekalne kanalizacije u ulici drugom delu ulice Filipa Višnjića. Gradiće se kanalizacija u dužini od 1 600 metara. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji nabavke rok za završetak ovih radova je maksimalno 100 dana od dana uvođenja izvođača u posao.

Procenjena vrednost ove nabavke je 19 693 810 dinara, a rok za podnošenje ponuda je 26. avgust do 10 časova.

Uskoro kišna kanalizacija u Slobodarskoj ulici?

Lokalna samouprava je raspisala i javnu nabavku za izradu projektne dokumentacije kišne kanalizacije u delu ulice Slobodarske – sokak, koja se nalazi u Mesnoj zajednici Čačalica. Kako se navodi u nabavci potrebno je da se projektuje kišna kanalizacija  u ulici  Slobodarska – krak sa ulivom u ulicu Slobodarsku u kojoj se nalazi kišna kanalizacija.

Procena je da je dužina buduće mreže kišne kanalizacije 100 m, a možda i više. Obaveza projektanta je da projektuje mrežu koja će sprečiti da se vode sa višeg dela ulice prilikom kiša velikom brzinom ulaze u privatna dvorišta, već da se iznađe način da se kreću usmereno ulicom. Nedostajuću sekundarnu mrežu kišne kanalizacije projektovati da se priključi  na postojeću.

Kako se navodi u tehničkoj specifikaciji rok za izradu projektne dokumentacije je maksimalno 15 kalendarskih dana. Procenjena vrednost javne nabavke 29 166,66 dinara, a rok za podnošenje ponuda je 23. avgust do 10 časova.

Stanovnici Slobodarske ulice imaju velikih problema sa infrastrukturom

Boom93 je ranije pisao o problemima sa kojima se susreću stanovnici Slobodarske ulice. Slobodarska ulica duga je skoro 1500 metara i u njoj ima oko 200 kuća. Ukoliko se krećete automobilom kroz nju, nailazite na mnoge prepreke. Jedna od većih je što je ulica prilično uska i dva vozila ne mogu da se lako mimoiđu, te je otežano kretanje automobila. Nema trotoara za pešake.

Veliki problem je u zimskom periodu, kada je sneg ili kiša, potoci se slivaju niz ulicu. Ako se neko parkira sa strane, to je bonus prepreka.

Član gradskog veća, Vladimir Petrović kaže da Slobodarska ulica nema kompletnu infrastrukturu. U pojedinim delovima ulice nema fekalne i kišne kanalizacije.

“Kada se to završi, onda se kreće u asfaltiranje prvo tih krakova, pa onda kompletne ulice”, rekao je Petrović i dodao da će se proširiti oni delovi ulice koji mogu da se prošire, s obzirom na to da je sa druge strane Čačalica u koju ne mogu da zalaze. “Videće se tehničko rešenje, ako postoji mogućnost da se proširi ulica. Ako ne, onda će ići samo rekonstrukcija kolovoza”, rekao je on.

Više informacija o problemima stanovnika ove ulice možete pročitati OVDE.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Marko Veljković

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • Ukloniti ono ruglo od ograde Cacalice, bodljikava zica i trnje, ograda je gotovo celom duzinom usla u onako preuski put, resavam se da podnesem zahtev za naknadu stete za grebanje auta.

%d bloggers like this:
Send this to a friend