Društvo

Grad objavio preliminarnu listu instruktora za popis stanovništva

FOTO: Boom93/R. Momirović
Grad Požarevac objavio je preliminarnu listu instruktora za popis stanovništva koji se održava u oktobru 2022. godine u Srbiji.

Planirano je da bude obavljen prošle godine, ali je odložen zbog epidemije virusa korona. Razmatralo se da počne u aprilu ove godine, ali kako su već bili zakazani izbori, odustalo se od toga i termin je pomeren za početak oktobra. Koje novine ovogodišnji popis donosi možete pogledati OVDE.

Kandidat koji se ne nalazi na Preliminarnoj listi ima pravo da podnese prigovor. Rok za ulaganje prigovora na preliminarnu listu izabranih kandidata je 18. jul 2022. godine do 16 časova.

Preliminarnu listu kandidata možete da pogledati OVDE.

Prigovor se može podneti Zavodu isključivo putem imejla na adresu: mladen.velickovic@stat.gov.rs.

Prigovori će biti razmotreni najkasnije do 20. jula 2022. godine do 12 časova. Kanditati koji ulože prigovor odgovor će dobiti putem elektronske pošte, na adresu sa koje su uložili prigovor.

Podsetimo, u ovogodišnjem Nacionalnom izveštaju o ljudskom razvoju u poglavlju „Višeslojna priroda depopulacije u Srbiji – noviji trendovi i izgledi“, čiji je autor Vladimir Nikitović iz Centra za demografska istraživanja navedeno je da će Braničevski okrug 2100. godine imati svega oko 35.000 stanovnika.

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku (RZS) 2011. godine Braničevski okrug imao je 183.860 stanovnika, dok prema procenama 2020. godine 163.058 stanovnika, odnosno 20.802 žitelja manje.

Kakva je realna situacija u Braničevskom okrugu i Požarevcu saznaćemo u popisu stanovništva, domaćinstva i stanova koji će biti održan od 1. oktobra do 31. oktobra ove godine.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Radoslav Momirović

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend