Društvo

Grad Požarevac rekonstruiše krov poslovne zgrade bivše “Komercijalne banke“

FOTO: R. Momirović / Boom93
Raspisana je javna nabavka za poslove na krovu bivše "Komercijalne banke", koju je Grad Požarevac kupio krajem prošle godine.

Radovi na krovu i drugi građevinski zanatski radovi podrazumevaju čišćenje kompletne površine ravnog krova, pripremu za nanošenje termo i hidroizolacije i popravku naprslina i izravnanje, kao i bravarske radove odnosno prepravku metalnih kosnika nosača panela, ugradnju nedostajućih limova i paro isparivača.

Rok za izvođenje radova je maksimalno 20 kalendarskih dana od dana uvođenja izvođača u posao. Garantni rok za izvedene radove je najmanje 2 godine, a za radove na postavljanju PVC membrane najmanje 10 godina.

Procenjena vrednost javne nabavke je 2.166.666 dinara bez PDV-a.

Podsećamo da je Grad kupio zgradu nekadašnje „Požarevačke banke“ u centru Požarevca, koja je u prethodnom periodu bila u vlasništvu Komercijalne banke iz Beograda.

Lokalna samouprava je kupila prostor ukupne površine 1306 m2 u koji spadaju podrum, prizemlje i četiri sprata. Kupljeno je  po procenjenoj tržišnoj vrednosti nadležne Poreske uprave u iznosu od skoro 72 miliona dinara.

Na ovom prostoru smeštena su javna preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ i JKP „Komunalne službe“.  Gradonačelnik, Saša Pavlović je na jednoj od sednica rekao da će probati da smeste još jedno preduzeće, ali to neću sada da najavljujem“, naveo je.

 

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Sanja Lisac

Sanja Lisac

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend