Društvo

Grad raspisao konkurs: Više od 8 miliona dinara za najbolje studente

Boom93/N.Stojićević Arhivska fotografija
Grad Požarevac raspisao je konkurs za dodelu stipendija studentima. Prijavljivanje je za desetomesečni period od oktobra 2022. godine do 30. juna 2023. godine, gde će biti uključen i septembar 2023. godine.

Na konkursu koji je raspisao grad, za stipendije će moći da se prijavi 85 studenata, od čega je 78 akademaca na osnovnim studijama, a njih 7 koji su na studijama II i III stepena. Prema konkursu koji se može pronaći i na internet portalu grada Požarevca, broj stipendija utvrđen je prema raspoloživim sredstvima u budžetu za tekuću godinu.

Kada je reč o kriterijumima za dodelu, u obzir će se uzimati godina studija i postignuti uspeh tokom studija. Prvih 67 stipendija biće dodeljeno studentima deficitarnih zanimanja, pa tako potencijalni stipendisti najpre mogu da postanu studenti farmacije, mašinstva, arhitekture, medicine, stomatologije ili inženjer građevinarstva. Međutim, mesta ima i za studenta gastronomije, filozofije, ali i solo pevanja.

Budući stipendisti u obavezi su da studiraju na državnom fakultetu, da su na budžetu, ali i da imaju najmanju prosečnu ocenu 7,50 tokom studija. Zainteresovani studenti će se “nadmetati” za stipendiju u visini od 10.000 dinara mesečno, a rok prijave je 15 dana od objavljivanja konkursa u lokalnom nedeljniku “Reč naroda”.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Neda Stojićević

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • Spram inflacije a s obzirom da ste i prošle godine davali 10000 po studentu mesečno malo je

%d bloggers like this:
Send this to a friend