Društvo

Grad raspisao konkurs za projekte koji pomažu razvoju kulture, iz budžeta izdvojeno preko 6 miliona dinara

Foto: Boom93/M.Veljković
Grad Požarevac raspisao je konkurs za finansiranje i sufinansiranje projekata u kulturi koji svojim kvalitetom doprinose razvoju i prezentaciji umetnosti i kulture u gradu.

Konkurs se raspisuje za kulturnu, odnosno kulturno umetničku delatnost, pod kojom se smatraju poslovi u sledećim oblastima: književnost, muzika, likovne, primenjene, vizuelne umetnosti, dizajn, umetnička fotografija i arhitektura, pozorišna umetnost, umetnička igra – klasičan balet, narodna igra, savremena igra, filmska umetnost i ostalo audio-vizuelno stvaralaštvo, digitalno stvaralaštvo i multimediji, ostala izvođenja kulturnih programa i kulturnih sadržaja, delatnost zaštite u oblasti nepokretnih kulturnih dobara, delatnost zaštite u oblasti pokretnih kulturnih dobara, delatnost zaštite u oblasti nematerijalnog kulturnog nasleđa, bibliotečko-informacione delatnosti, naučno istraživačke i edukativne delatnosti u kulturi, menadžment u kulturi i upotreba informacione i komunikacione tehnologije u kulturnoj delatnosti.

Pravo učešća na Konkursu imaju ustanove kulture, izuzev ustanova kulture čiji je osnivač republika, autonomna pokrajina ili jedinica lokalne samouprave, udruženja u kulturi, samostalni umetnici, samostalni stručnjaci i saradnici u kulturi, samostalni izvođači kulturnih programa, kao i drugi subjekti u čije je sedište  na području Grada Požarevca.

Iznos opredeljenih sredstava iz budžeta za ovoj konkurs iznosu 6.500.000 dinara.

Rok za dostavljanje prijava je 30 dana od dana objavljivanja Konkursa u listu „Reč naroda“.

Više informacija možete pročitati OVDE.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Marko Veljković

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend