Društvo

Grad raspisao konkurs za korišćenje poljoprivrednog zemljišta

FOTO:Ilustracija/Pixabay
Grad Požarevac raspisao je konkurs za sprovođenje mera održivog korišćenja poljoprivrednog zemljišta i uspostavljanje i jačanje udruženja u oblasti poljoprivrede na teritoriji Grada Požarevca u 2022. godini.

Pravo na korišćenje podsticaja za uspostavljanje i jačanje Udruženja u oblasti poljoprivrede, imaju Udruženja kojima su statutom utvrđene aktivnosti i ciljevi za razvoj poljoprivrede i ruralni razvoj za programe i projekte koje su udruženja već realizovala u 2022 . godini ili je njihova realizacija u toku.

Iznos podsticaja je 50% od ukupno potraživanih sredstava, a do iznosa od 500.000,00 dinara.

Pravo na korišćenje podsticaja kontrole vršenja plodnosti obradivog poljoprivrednog zemljišta, imaju organizacije za ispitivanje osnovnih parametara plodnosti zemljišta radi poboljšanja strukture i kvaliteta poljoprivrednog zemljišta.

Iznos podsticaja je 100% od potraživanih sredstava, do iznosa od 1.500.000,00 dinara.

Maksimalno po jednom registrovanom poljoprivrednom gazdinstvu ostvaren podsticaj je 20.000,00 dinara, odnosno 10 uzetih analiza zemljišta.

Konkurs traje sedam dana počevši od 12. jula.

Više informacija možete pročitati OVDE.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Neda Stojićević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend